Sörloth tvåmålskytt för Norge – stor målform

Alexander Sörloth levererade stort i Trabzonspor och fortsätter att leverera stort även i Norges landslag.

Norge besegrade Nordirland med 5-1 i Nations League och tog tre poäng. Matchens stora spelare var talangerna Erling Håland från Borussia Dortmund och Alexander Sörloth från Trabzonspor.

Galatasarays nye spelare  Omar Elabdellaoui spelade fram till Hålands andra mål i matchen ch spelade från start framtill den 79:e minuten.
Sörloth gjorde Norges tredje och fjärde mål och spelade fram till Hålands första mål i matchen. Sörloth stod således för två mål och en assist. I den förra matchen mot Österrike som slutade med förlust 2-1 så spelade Sörloth fram till Norges enda mål i matchen.
Den 24-årige anfallare som blev skyttekung med Trabzonspor den senaste säsongen har även gjort en hel del mål i landslaget på sistone. På de senaste fem matcherna har Sörloth stått för sex mål och två assist. Totalt har anfallaren gjort 8 mål på 24 landskamper.
Förra veckan bekräftade RB Leipzig sitt konkreta intresse för anfallaren som de dock tyckte var lite för dyr. Med prestationerna som spelaren fortsätter att leverera så ökar värdet än mer på spelaren men kanske även intresset från Leipzig och även andra klubbar.
Sörloth är på lån med köpoption hos Trabzonspor framtill nästa sommar från  Crystal Palace.