Talangspelare med turkisk bakgrund kan lämna Liverpool – flera lag intresserade

Rhian Brewster är en av Liverpools talanger som nu kan lämna för konkurrenter i Premier League.

I slutet av augusti kopplades 20-årige Brewster ihop med en flytt till rivalen Tottenham. För några dagar sedan rapporterade engelsk media att Liverpool ännu inte har tagit något beslut om de vill behålla eller sälja talangen eller till och med tänka sig att låna ut spelaren som imponerade under försäsongen.

Under sommaren ska Aston Villa, Newcastle United, Burnley, Brighton, Crystala Palace, Fulham, Bournemouth och Norwich City hört av sig till Liverpool gällande spelaren.

Brewster gjorde 10 mål på 20 matcher för Swansea City på lån förra säsongen och flera av klubbarna vill nu låna spelaren igen. Idag rapporterade tidningen The Sheffield Star att Sheffield United vill låna in spelaren på ett säsongslån.

Rhian Brewster anslöt till Liverpools akademi 2015 när han lämnade Chelseas akademi och väntar fortfarande på att få göra debut i Premier League. Spelaren saknades i truppen mot Leeds i premiären av Premier League under helgen och rykten har tagit ny fart under måndagen.

Rhian Brewster som är född i nordöstra London har  en barbadisk (personer från Barbados) pappa och turkcypriotisk mamma. I och med mammans ursprung så kan Brewster även välja spel för Turkiets landslag. Hittills har talangen representerat Englands U-landslag och tillhör just nu U21-landslaget och ännu inte gjort något framträdande för Englands herrlandslag.

LÄS OCKSÅ:

Stortalangen kunde ha spelat för Turkiet: “Jag har meddelat förbundet tio gånger om honom!”