Trabzonspor lånar mittfältare från Chelsea – har landat i Turkiet

Den engelske mittfältaren Lewis Baker landade i Istanbul under torsdagen.

Efter att ha gjort klart med Benik Afobe är Trabzonspor på väg att göra klart med ännu en spelare från England. Under torsdagen landade den 25-årige centrala mittfältaren Lewis Baker i Istanbul för att sedan resa vidare till Trabzon.

Trabzonspor var sedan tidigare överens med Baker som är i Turkiet för att gå igenom läkarundersökningen och därefter skriva på kontraktet som uppges vara lån med köpoption.

Baker tillhör Chelseas A-lag men har blivit utlånad sedan säsongen 2014/15. Han började spela i Chelsea som 10-åring och har ett kontrakt med klubben till juni 2022. Det har blivit en match i Chelseas A-lag vilket skedde i FA-cupen säsongen 2013/14. Han har spelat för Englands U17, U19, U20 och U21-landslag.

Förra säsongen var han utlånad till Fortuna Düsseldorf i Bundesliga där han var lagkamrat med Kaan Ayhan och Kenan Karaman. Där spelade han åtta ligamatcher.

Klubbar som han har blivit utlånad till under karriären är Sheffield Wednesday, Milton Keynes Dons, Vitesse, Middlesborough, Leeds United och Reading.