Trabzonspors segersvit bruten

Trabzonspors segersvit mot Istanbul-lagen är bruten efter förlust i premiären mot Besiktas med 3-1.

Trabzonspor hade inte förlorat mot ett lag från Istanbul sedan omgång 21 av säsongen 2018/19 då de förlorade 3-1 mot Galatasaray 10 februari 2019. Sedan dess hade laget gått 581 dagar utan förlust framtill igår när de förlorade mot Besiktas.

På de senaste 13 matcherna mot Besiktas, Fenerbahce, Galatasaray, Istanbul Basaksehir och Kasimpasa hade Trabzonspor vunnit fem och spelat oavgjort åtta gånger.

Trabzonspor har för övrigt inte vunnit en enda match på hemmaplan sedan 29:e febuari det här året då de besegrade Caykur Rizespor med 5-2. Därefter blev det uppehåll i ligan stora delar av våren p.g.a. coronapandemin och ligan började först igen i juni.

När ligan skulle spelas klart under sommaren spelade Trabzonspor (som spelade för ligaguldet), fyra matcher på hemmaplan. På dessa fyra matcher tog laget tre poäng. Det blev tre oavgjorda resultat samt en förlust:

Trabzonspors senaste fem matcher på hemmaplan i ligan: 

Istanbul Basaksehir 1-1
MKE Ankaragücü 1-1
Antalyaspor 2-2
Konyaspor 4-3 förlust
Besiktas 3-1 förlust (Den här säsongen)

Trabzonspor har således inte vunnit en hemmamatch i ligan på 198 dagar.