Två storklubbar gör upp om Alexander Sörloth

Den norske skyttekunge Alexander Sörloth är het på marknaden.

Spelaren fanns inte med i matchen mot Besiktas som Trabzonspor förlorade. Sörloth har inte återvänt till Trabzon efter landslagslägret och har inte svarat på klubbens telefonsamtal. Spelaren vill enligt uppgifter forcera fram en flytt då han vet om att det finns ett intresse.

Tidigare har presidenten för Trabzonspor, Ahmet Agaoglu bekräftat att det största intresset kommer från RB Leipzig som i veckan också bekräftade att de ville ha anfallaren.

Idag sade Ahmet Agaoglu att även Tottenham är intresserade och har lagt bud:

– Sörloth vill lämna. Men det finns ingen värld där vi kommer säga ok direkt till varje spelare som vill lämna. Vi för samtal med Leipzig och Tottenham. Samtidigt så för vi samtal med Crystal Palace. Båda vi är de som bestämmer vad som kommer hända. Vi kommer göra det som blir bäst för Trabzonspor. Det folk inte har förstått ännu är att den här klubben har en specifik egenskap: klubben tar fram spelare och säljer dem, klubben utvecklar spelare och säljer dem. Vi går inte minus på våra spelare.

Sörloth har ett låneavtal med Trabzonspor till 2021 men en forcerande option att klubben köper loss spelaren efter avtalet utifrån hur många matcher som spelats. Sörloth är utlånad från Crystal Palace och därför förs även diskussioner med Crystal Palace för en eventuell försäljning i förväg.

Enligt rapporter i media så har RB Leipzig höjt sitt bud från 18 miljoner euro + 5 miljoner euro i bonus till 25 miljoner euro som Trabzonspor kräver för att överväga en försäljning av anfallaren.