Verona köper loss Koray Günter

Verona har köpt loss mittbacken Koray Günter efter lånet från Genoa.

26-årige Koray som har fått sin fotbollsutbildning i Borussia Dortmund där han bl.a. debuterade i klubbens A-lag som 19-åring under säsongen 2013/14 spenderade över fyra år i Galatasaray som värvade honom från Dortmund i januari 2014 för 2,5 miljoner Euro. Det blev 50 tävlingsmatcher på 4,5 säsonger i Turkiet och han fick vara med och uppleva tre ligatitlar, två cuptitlar och en supercuptitel.

Koray i Galatasaray.

Inför säsongen 2018/19 gick han till Genoa på fri transfer där han spelade 14 matcher i Serie A. Förra säsongen var han utlånad till Verona. Koray spelade 32 matcher när Verona slutade på en niondeplats i sluttabellen. Efter lånetiden beslutade Verona sig för att köpa loss Koray som presenterades under onsdagen.

Övergångssumman är på 2 miljoner Euro och kontraktet sträcker sig till juni 2023.

Koray spelade för Turkiets U16-landslag och därefter för Tysklands U17, U19 och U20-landslag. Han kan fortfarande representera det turkiska landslaget om han skulle bli uppkallad.

I Verona kan han nu bilda mittbackspar tillsammans med Mert Cetin som tidigare under transferfönstret blev klar för lån från Roma för klubben.

Officiellt: Hellas Verona har presenterat Mert Cetin