VIDEO: Besiktas besegrade Trabzonspor i premiären

Besiktas vann stormötet mot Trabzonspor i premiären av Süper Lig.

Gästerna från Istanbul gjorde tre mål och tog tre poäng. Ett distansmål av Tyler Boyd gav ledningen till Besiktas som därefter kunde utöka till 2-0 på straff i andra halvlek genom nyförvärvet och fjolårets succéspelare Bernard Mensah. Flavio i Trabzonspor blev utvisad i situationen som ledde till straff och Eddie Newton som är huvudtränare i Trabzonspor tyckte att det var en myket billig straff efter matchen (se situationen längre ner).

Inbytte Jeremain Lens satte 3-0 för gästerna i den 79:e minuten. Abdülkadir Ömür redcuerade till 3-1 för hemmalaget efter ett missförstånd mellan målvakten Ersin och Welinton i försvaret.

Det räckte aldrig för att Trabzonspor skulle väcka liv i matchen igen och det blev en premiärförlust för fjolårets ligatvåa.

I Trabzon saknades skyttekungen Alexander Sörloth som inte har återvänt till sin klubb efter landslagssamlingen och samtidigt har spelaren inte svarat på samtalen från klubben. Den norske anfallaren uppges vilja lämna klubben och RB Leipzig har visat ett konkret intresse och bekräftat att de vill ha den norske anfallaren.