Besiktas i potentiell kris efter svåra förluster

Källa: Pixabay

Besiktas är på väg in i en kris efter två raka förluster i turkiska Süper Lig medan trycket på tränare Sergen Yalçın ökar. Detta har lett till en hel del spänning mellan honom och klubbadministrationen. Den senaste förlusten kom den 4 oktober när hemmalaget förlorade 1-0 mot besökande Genclerbirligi. Bortalaget började starkt med ett mål redan i åttonde minuten då den rumänska anfallaren Bogdan Stancu nickade in en perfekt placerad boll från lagkamraten Dominik Furman.

Efter en spännande start på säsongen med en 3-1 vinst på Trabzonspor i sin inledande match, lyckades Besiktas endast spela oavgjort mot Antalyaspor innan de utklassades med 4-1 av Konyaspor veckan efter. Med fyra poäng på fyra matcher ligger laget nu på 15:e plats i tabellen och Yalçın är inte nöjd.

“De resultat vi har fått under de första fyra veckorna har gjort oss väldigt ledsna”, sa han efter förlusten mot Genclerbirligi.

Besiktas slogs även ut ur Champions League efter en förlust i kvalmatchen mot PAOK. Många tror att lagets form inte är tillräckligt bra för att lyckas och att det kommer krävas mycket för förändring. Yalçın har öppet klagat över att han framställs som anledningen till misslyckandet.

“Klubbadministrationen säger att vi får de spelare som vår tränare begär, vilket lägger ansvaret på mig.” sa han. Yalçın sa att han inte skulle hålla sig undan att ta ansvar, men att han inte är ansvarig för allt.

“Jag är ansvarig för laget och träningen”, påpekade han. “Jag är ansvarig för det dåliga spelet och poängen, men jag ansvarar inte för allt.”

Källa: Pixabay

Süper Lig kommer tillbaka den 17 oktober och då tror Yalçın att laget har återhämtat sig och är formstarka inför den kommande matchen. Trots den tuffa tiden Besiktas har haft talar det mesta för en vinst när de besöker Denizlispor i Denizli Ataturk Stadium 25 oktober.

På William Hill står det klart och tydligt att av de 31 matcherna som spelats mellan Denizlispor och Besiktas har Denizlispor endast vunnit två. Förutsatt att Besiktas får upp formen inför matchen bör detta bli en bra boost för laget och Yalçın att komma igång igen. På bolagets hemsida finns redan nu laguppställningen och odds online för kommande Süper Lig-matcher. För närvarande är Fenerbache och Galatasaray förhandsfavoriterna att vinna denna säsongen, följt av Besiktas med oddsen 5,00. Samtidigt som Denizlispor inte är listad bland de 8 bästa att vinna ligan.

Senaste säsongen Besiktas tog hem Süper Lig var 16/17 med Şenol Güneş som huvudtränare. Sedan dess har Besiktas haft tre olika tränare, den senaste Sergen Yalçın som tog över rollen januari i år. Det kommer att krävas mer än tre veckors tid av träning och förberedelse för laget att återhämta sig. Jämfört med toppresterande lag som Alanyaspor och Fenerbahce har Besiktas supportrar och klubb inte lika stark tro till vinst denna säsong, men en nedflyttning är just nu det viktigaste att undvika.

På andra håll under den fjärde matchdagen av Süper Lig fick vi se Alanyaspor hålla sin hittills oslagbara prestation med en vinst mot nykomlingarna Hatayspor. Denna vinst placerade dem på första plats i ligan med 10 poäng. Fenerbahce vann med 2-1 mot Kasimpasa, Kayserspor besegrade Ankaragücü med 1-0, Gaziantep spelade lika mot Trabzonspor och Antalyaspor fick smaka på en 1-0 förlust mot Malatyaspor.