Burak Yilmaz: “Jag vill bevisa att jag kan fortfarande kan spela på en hög nivå”

Burak Yilmaz deltog på presskonferensen inför Lilles match på söndag mot Nice.

Den 35-årige anfallaren berättar om valet att komma till Lille, kontraktssituationen i Besiktas innan flytten och mycket mer.

Burak Yilmaz har gjort mål i tre raka ligamatcher för Lille.

– Jag har varit här i tre månader.Alla har varit hjälpsamma sedan jag kom hit och har försökt få mig att känna som hemma. Jag hade det lite svårt i början eftersom det är stor skillnaden på fotbollen i Turkiet och i Frankrike. Men jag har kommit över det nu och känner mig mycket bra.

Burak Yilmaz har fortfarande sin familj i Istanbul och berättade även om flytten till Lille från Besiktas där han var kapten:
– Jag hade ett tvåårskontrakt och hade ett bra liv men jag ville visa att jag fortfarande har det i mig även i den här åldern. Luis Campos (Lilles sportchef) övertygade mig. Besiktas var skyldig mig en stor summa. Jag var för dyr spelare för dem och de hade svårt att betala. Därför kom jag gratis.
-Jag är 35 år och för vissa kan det ha blivit en överraskning att jag skapade det här äventyret. Hittills har jag alltid spelat på en hög nivå och jag fortsätter med det nu. Världens stora stjärnor idag är i princip samma ålder som mig. Jag vill inte bli missförstådd, jag är inte på samma nivå som dem. De har dock visat att det fortfarande går att spela på den högsta nivån vid den här åldern genom att leva bra, sova bra och äta rätt och ha en bra familjeomgivning.
Om Yusuf Yazicis hattrick i veckan:
– Han har haft en skada och han har återvänt mycket bra. Detta var precis vad han behövde för självförtroendet. Han kommer att bli mycket bättre.