Cengiz Ünder – den tredje turken att spela för Leicester City

En turkisk spelare med Caglar Söyüncü har blivit två turkiska spelare med även Cengiz Ünder som också tillhör klubben nu.

Däremot är de två bästa vännerna inte de två turkiska spelarna att spela för Leicester City.

Den första turkiska spelaren att spela för klubben är Muzzy Izzet.

Muzzy Izzet lånades in av dåvarande tränaren Martin O’Neill under vintern 1996. Spelaren köptes på en permanent deal för 800 000 pund från Chelsea sommaren därpå. Muzzys nickmål mot Watford i den sista omgången av ligaspelet gav klubben en topp sex placering som ledde till en seger över Crystal Palace också i Wembley där Muzzy Izzet var framme igen. Leicester lyckades i samband med segern på Wembley ta steget tillbaka till högstaligan Premier League.

Muzzy, vars fullständiga namn är Mustafa Kemal Izzet föddes i London och spelade ungdomsfotboll i bland annat Chelsea men gjorde aldrig någon tävlingsmatch för Chelseas A-lag. Mittfältaren har kultstatus i klubben och spelade över 260 matcher för klubben mellan 1996-2004.

Den andra turken är Caglar Söyüncü som kom till klubben 2018 från SC Freiburg. Efter en långsam start i Leicester City så blev Caglar ordinarie i Leicester när Harry Maguire såldes till Manchester United förra sommaren. Den turkiske mittbacken ersatte Maguire med bravur och var en av ligans bästa spelare i fjol och kom med i flera “årets lag” för sina insatser. Den turkiske mittbacken är inne på sin tredje säsong i klubben.

Cengiz Ünder har precis som Caglar Söyüncü, skolats och tagits fram av Altinordu i Turkiet. De båda är två av Turkiets två största talanger och två av landslagets viktigaste spelare. Cengiz var nära en flytt till Napoli men som i slutändan aldrig blev av. Istället har han uppfyllt sin dröm att spela i Premier League i och med flytten till England och är lagkamrat med sin bästa vän Caglar Söyüncü.