Cengiz Ünder inför matchen mot Serbien

Cengiz Ünder var en av de stora spelarna mot Ryssland.

Inhoppet förändrade hela matchbilden i andra halvlek och Cengiz själv hade två bra skott som hade kunnat resultera i mål. Inför Serbien-matchen deltog Ünder på presskonferens tillsammans med förbundskapten Senol Günes:

Om matchen mot Ryssland: 

– Vi skapade många positioner. Jag hade två viktiga skott som räddades av målvakten. Jag är så ledsen för det. Det var en match som vi kunde ha vunnit mycket enkelt. Vi hade många positioner. Det var en tydlig position som Zeki missade under de sista minuterna. Vi har en ny match framför oss. Vi vill vinna den här matchen (mot Serbien).

På frågan om att bli inbytt mot Ryssland svarade Cengiz: 

– Jag är alltid redo att spela. Jag jobbar väldigt bra. Det är vår tränares eget beslut att bestämma om jag ska starta eller börja på bänken. Jag är alltid redo. När jag får chansen att kommer jag alltid att göra mitt bästa.

Om sin nuvarande form: 

– Alla pratar om mina gamla prestationer. Jag hade ingen dålig prestation efter skadorna. Jag spelade ständigt före pandemin. Jag spelade inte efter pandemin. Det gick inte när min prestation gick dåligt. Jag har alltid försökt bli bättre och kämpat för mina lagkamrater och försökt spela bra fotboll. I vissa matcher har jag spelat på en normal nivå men jag går alltid ut för att göra det bästa i varje match. Jag tycker att jag är bra på planen. Jag sätter bra bollar till mina lagkamrater och hjälper dem.

Den senaste tiden har det höjts röster med kritik gentemot Nations League men Cengiz Ünder är glad över att landslaget spelar matcher: 

– Jag kommer till varje landslagsläger med speciell motivation. Det är en mycket bra atmosfär här. Vi vill komma hit hela tiden. Vänskapsmiljön här är på en helt annan nivå. Vi har en mycket bra grupp. Jag är väldigt glad över att vara här.

Cengiz Ünder skrev nyligen på för Leicester City och berättade att det är en dröm som kommer i uppfyllelse att få spela i Premier League:

– Ett av mina mål har alltid varit att spela i den engelska ligan Premier League. Jag är där nu. Jag hoppas att jag kommer bli en en permanent spelare där och spela i Premier League, som har varit min dröm i flera år.

Vidare berättade han även om sin debutmatch som han gjorde mot West Ham: 

– Jag blev inbytt i matchen. Det var min första match. Jag hoppas kunna ta en plats i startelvan ganska snabbt och att i framtiden komma ännu mer förberedd till landslaget. Jag känner att jag är hundra procent redo. Jag tycker att jag spelar bra varje gång och jag tror det är möjligt för mig att bli även ännu bättre.