Champions League: Istanbul Basaksehir 0-2 PSG

Det blev en hedersam förlust för de turkiska mästarna Istanbul Basaksehir mot Paris Saint Germain (PSG).

Basaksehir började matchen bäst och hade lägen med Edin Visca att ta ledningen i första halvlek. Stjärnspelaren Neymar blev tvungen att kliva ut skadad redan i första halvlek som slutade mållös.

I andra halvlek var det ett mycket spelskickligt Basaksehir som kom ut och i den 57:e minuten hade Visca på nytt ett bra läge där Keylor Navas hann rädda i sista stunden. Det blev istället Moise Kean som gjorde matchens första mål för fjolårets CL-finalister i den 64:e minuten. Deniz Türüc fick ett bra läge till kvittering men Navas räddade återigen.

Kean blev istället tvåmålsskytt när han gjorde matchens sista mål i den 79:e minuten. Matchen slutade 2-0 vilket betydde en ny 2-0 förlust för Basaksehir som förlorade första matchen mot RB Leipzig med samma siffror.

Där var dock ett annat Basaksehir på plan den här gången som mäktade med flera positioner och hade totalt 17 skott i matchen (ett mindre än PSG som hade 18). Efter insatsen så känner sig Basaksehir-tränaren Okan Buruk nöjd med spelet och hoppfull inför dubbelmötet mot Manchester United och i de kvarstående matcherna så tycker han inte att motståndarna är några stora favoriter mot hans lag.

Paris Saint Germains tränare Thomas Tuchel sade efter matchen att slutresultatet var bra men att PSG kunde ha gjort det bättre och att det inte var en match som var en av lagets bättre matcher.

Den andra gruppspelsmatchen i samma grupp mellan Manchester United och RB Leipzig slutade med hela 5-0 för Manchester United som toppar gruppen med sex poäng. PSG har tre poäng precis som RB Leipzig medan Basaksehir är kvar på noll poäng.

Startelvor:

Istanbul Başakşehir: Mert Günok, Rafael, Skrtel, Epureanu, Bolingoli (min. 63 Hasan Ali Kaldırım), Berkay Özcan, Mehmet Topal (min. 68 Demba Ba), Visca, İrfan Can Kahveci, Deniz Türüç (min. 81 Aleksic), Crivelli (min. 81 Giuliano)

Paris Saint-Germain: Navas, Florenzi (min. 73 Kehrer), Danilo, Kimpembe, Kurzawa (min. 87 Bakker), Herrera (min. 87 Gueye), Marquinhos, Di Maria (min. 73 Rafinha), Neymar (min. 26 Sarabia), Kean, Mbappe