Champions League: Istanbul Basaksehir möter PSG

Istanbul Basaksehir tar emot PSG i Champions League under onsdagskvällen.

De franska mästarna ställs mot turkiska mästarna i Istanbul och inför matchen säger Basaksehir-tränaren Okan Buruk att ingen match är omöjlig att vinna men är också medveten om kvalitén hos motståndarlaget.

Thomas Tuchel säger att de har analyserat Basaksehir väl och vet att det är ett lag som hela tiden pressar och spelar kompakt och förväntar sig en jämn matchen mellan lagen.

PSG ställdes mot Galatasaray förra säsongen och minns atmosfären i arenan och hade förväntat sig samma sak om det inte vore för pandemin:

– Normalt sett så förväntade jag mig samma atmosfär som i Galatasaray-matchen. Jag känner till de turkarnas passion men det kommer naturligtvis inte bli så nu. Även om jag saknar fansen och atmosfären så mycket så ska vi vara glada att vi kan spela. Det kommer inte bli en lätt match. Vi kommer möta de turkiska mästarna och vi vill visa vår tro på oss själva och visa vår kvalité, sade Thomas Tuchel inför mötet.

Båda lagen förlorade sina första matcher i gruppen förra veckan. Basaksehir förlorade 2-0 borta mot RB Leizpig och PSG förlorade 2-1 hemma mot Man United. Båda lagen behöver tre poängen för att haka på Leipzig och United med andra ord.

Klart är att Julian Draxler i PSG missar matchen medan Basaksehir har inte rapporterat några skador. Basaksehir kommer från en stark 5-1 vinst mot Antalyaspor där lagets nya och gamla stjärnor kom fram och stod för målen. Basaksehir ligger 11:a i Süper Lig. PSG toppar Ligue 1 med 18 poäng och bättre målskillnad än Lille som också har 18 poäng.

 

.