Fenerbahce 3-1 Trabzonspor

Fenerbahce vann rivalmötet hemma mot Trabzonspor med 3-1.

Det var gästerna som tog ledningen i matchen när Benik Afobe gjorde mål i den 23:e minuten. Målet var Afobes tredje mål den här säsongen i ligan för Trabzonspor. Anfallaren är på lån från Stoke City.

Trabzonspor hade ledningen i halvtid och i andra halvlek kom hemmalaget in i matchen igen. Tisserande nickade in kvitteringen i den 51:A minuten och bara några minuter senare sköt Enner Valencia in 2-1 för Fenerbahce. Inbytte Papiss Cissé gjorde matchen sista mål i den 72:a minuten och Fener tog alla tre poäng. Istanbullaget hakar därmed på i toppen och skuggar Alanyaspor som ligger etta. Fener är tvåa med fjorton poäng och har två poäng upp till Alanyaspor. Trabzonspor är på sjuttonde plats med fem poäng.

Startelvor i matchen:

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Gökhan Gönül, Lemos, Tisserand, Caner Erkin, Gustavo, Sosa (min. 46 Cisse), Ozan Tufan, Valencia (min. 71 Novak), Pelkas (min. 71 Mert Hakan Yandaş), Samatta (min. 88 Ademi)

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Serkan Asan, Edgar Ie, Vitor Hugo, Marlon, Kamil Ahmet Çörekçi (min. 73 Djaniny), Flavio (min. 85 Diabate), Baker, Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Afobe