Fenerbahces transfers under sommarfönstret

Fenerbahce har i princip skapat en helt ny trupp.

Klubben hämtade in Erol Bulut som ny huvudtränare och även om det ännu inte bekräftats så har Emre Belözoglu fått en sportchefsroll.

Under ledning av klubbpresident Ali Koc har klubben satt ett nytt rekord på antalet nyförvärv. Klubben har hämtat in hela 18 spelare varav 11 på permanenta övergångar. Av dessa 11 är 7 turkiska spelare. Samtidigt har 15 spelare lämnat truppen.

De tidigare stjärnorna Caner Erkin och Gökhan Gönül har gjort comeback efter fyra år i i Besiktas och skrivit på som free transfers.

Fener har även hämtat in två spelare från rivalen Trabzonspor: Filip Novak och Jose Sosa. Båda spelarnas kontrakt hade löpt ut med Trabzon och Fener värvade båda som free transfers.

Klubben har värvat spelare till samtliga positioner förutom målvaktsposten. Fener har förstärkt försvaret med hela sex nya spelare, tre spelare till innermittfältet samt sju spelare till offensiven. Marcel Tisserand kostade 4 miljoner euro medan Nazim Sangaré kostade 1,75 miljoner euro. Fener betalade 1,6 miljoner euro för Dimitrios Pelkas, 1,5 miljoner euro för Mauricio Lemos.

Fenerbahce värvade bland annat innermittfältaren Ismail Yüksek och anfallaren Baris Sungur. Båda har lånats ut under säsongen för att få mer erfarenhet. Ismail kostade 65 000 euro medan Baris Sungur anslöt som free transfer.

Övriga spelare har anslutit på free transfer eller lånats in med eventuella optioner på att köpa spelarna efter säsongen.

Fenerbahce gjorde en storförsäljning under fönstret när de sålde sin stjärna och målkungen Vedat Muriqi till Lazio för 17,5 miljoner euro – en övergång där även Caykur Rizespor får procent av affären som även har bonusbetalningar till Fenerbahce beroende på tid och prestationer från Muriqi. Samtidigt såldes Jailson till kinesiska DL Pro för 4,5 miljoner euro. Övriga spelare som har lämnat klubben har antingen lånats ut eller lämnat som free transfers.

Spelare som har anlänt:

Mert Hakan Yandas, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Nazim Sangaré, Filip Novak, Dimitrios Pelkas, Diego Perotti, Mame Thiam, Enner Valencia, Papiss Cissé, Kemal Ademi (oklart), Marcel Tisserand, Mauricio Lemos, Jose Sosa, Mbwana Samatta (lån), Sinan Gümüs, Baris Sungur, Ismail Yüksek.

Spelare som har lämnat:

Vedat Muriqi, Jailson, Deniz Türïc (lån), Michael Frey (lån), Muhammed Gümüskaya (lån), Ismail Yüksek (lån), Tolgay Arslan, Oguz Kagan Güctekin (lån), Murat Saglam (lån), Emre Nasuh (lån), Abdulcebrail Akbulut, Mauricio Isla, Hasan Ali Kaldirim, Erten Ersu, Alper Potuk, Mevlut Erdinc, Emir Miray Köksal (lån), Zanka (lån), Batuhan Yilmaz (lån), Mica Zajc (lån), Mehmet Ekici (utan klubb), Emre Belözoglu (avslutat karriären), Simon Falette (låneavtal löpte ut)