Fotbollsprofiler som har hyllat Cengiz Ünder

Cengiz Ünder stod för stabila insatser i landslagsmatcherna mot Ryssland och Serbien.
Inte minst mot Ryssland där hans inhopp förändrade matchbilden. Nyligen genomförde Cengiz en flytt även till engelska Premier League-klubben Leicester City som har samlat ihop citat där flera fotbollsprofiler hyllar den turkiske yttern:

Mircea Lucescu, tidigare förbundskapten för Turkiet: “Han är en spelare med en stor framtid framför sig. Ünder har också ett sensationellt skott. Han kan komma att flytta in mer centralt på planen  i framtiden för att sätta sin kvalitet till tjänst för sitt lag.”

Hüseyin Eroglu, manager för Altinordu:  Cengizs position [i spelet] förvånar mig inte om jag ska vara ärlig. Jag tror han kommer att ta sig till bättre ställen. När Cengiz valde att flytta till Italien så sade vissa personer att det var en tuff liga där och att han inte skulle lyckas. Hursomhelst så bevisade Cengiz sig själv. Han är en mycket bra spelare med bra egenskaper.

Aleksandar Kolarov, tidigare lagkamrat i AS Roma: “Människor förväntar sig fantastiska saker från Cengiz. Han är en extraordinär spelare och ingen tänker längre på hans unga ålder.”

Claudio Ranieri, tidigare Leicester City och Roma-manager: ”Cengiz Ünder är en mycket intelligent spelare. Hans spelförståelse  är mycket bra och jag är säker på att han kommer att vara en mycket användbar spelare för oss.”

Monchi, tidigare Roma och nuvarande sportchef i Sevilla: ”Cengiz är en spelare med stor teknisk förmåga […] När vår manager och jag började leta efter en spelare med en vänsterfot som kunde spela till höger så tänkte vi på honom direkt. Han är en fotbollsspelare med stor potential som också kan spela en viktig roll direkt.”

Tidigare Juventus, Atlético Madrid, Inter Milan, A.C. Milan och Italien-anfallaren Christian Vieri: ”Jag gillar Cengiz Ünder från Roma. Han är en stark spelare men ingen pratar om honom.”

Eusebio Di Francesco, tidigare Roma-manager: ”Han har den här fantastiska kvaliteten att kunna ställa in sitt skott medan han fortfarande gömmer det. Precis som [Vincenzo] Montella brukade göra. ”

Di Francesco inför en match mot Liverpool i UEFA Champions League: ”Om de har stora och begåvade spelare som Salah, så har vi väldigt stora och begåvade spelare som Cengiz Ünder. Den rättmätiga stoltheten från Altınordu.”

Förre Roma och Italien-anfallaren, Francesco Totti: ”Han har en stark kroppsbyggnad med en oumbärlig och listig karaktär. Ünder är en superfotbollsspelare.”