Fyra raka matcher utan vinster för landslaget

Trots bra insatser på senare tid så har Turkiet haft det svårt med att vinna matcher på sistone.

Landslaget som överträffade förväntningarna med råge under i EM-kvalet, har haft det tyngre under hösten 2020.

Mot Ungern förra månaden blev det 1-0 förlust på hemmaplan efter ett mål på frispark av gästerna. Då sade Senol Günes att flera av spelarna var inte i matchform med tanke på att ligor fortfarande inte hade dragit igång.

Matchen därefter mot Serbien slutade 0-0 trots att Turkiet var en man mer i nästan en hel halvlek.

Förra veckan var det återigen dags för landskamper och då spelade landslaget först mot Tyskland. Båda lagen vilade en hel del tongivande spelare och det var tyskarna som tog ledningen i matchen tre gånger och turkarna som kom tillbaka och kvitterade lika många gånger. En målrik match som slutade 3-3.

I söndags var Turkiet illa ut mot Ryssland i första halvlek men kvitterade i andra halvlek och borde ha även vunnit matchen sett till lägen och chanser som skapades under de sista 45 minuterna.

Turkiet ligger trea i sin Nations League grupp med två poäng. Landslaget har fyra poäng upp till Ungern och fem poäng upp till Ryssland som leder gruppen.

Turkiet har inte vunnit någon landskamp under 2020 så här långt. Senaste segern kom den 17 november 2019 mot Andorra i EM-kvalets sista omgång. Landslaget vann 2-0.