Har Ozan Kabak spelat sin sista match i Schalke 04?

Ozan Kabak och Schalke 04 har inte fått någon bra start på den nya säsongen.

Förra säsongen slutade inget vidare med en mycket dålig form på laget och den här säsongen har laget förlorat samtliga matcher och ligger sist i Bundesliga. Schalke har inte vunnit på 18 raka matcher i ligan och huvudtränare David Wagner fick i veckan lämna sitt jobb i klubben. Frågan är om Ozan Kabak försvinner också?

Ozan Kabak värderas högst i Schalke 04:s nuvarande trupp med sitt marknadsvärde på 29 miljoner euro av transfermarkt medan klubben själva uppges värdera spelaren till 40 miljoner euro. Den unge mittbacken rankas som en av ligans bästa mittbackar och största talanger och är även nominerad till årets Golden Boy. Schalke har tidigare varit beslutna om att behålla mittbacken men om ett bud runt marknadsvärdet skulle trilla in så kommer det att utvärderas enligt tyska medier.

Detta med anledning av klubbens ekonomiska läge. Klubben kan behöva sälja spelaren med tanke på ekonomin inte ser bra ut inom klubben och i juli uppgav tyska tidningen Bild att de engelska mästarna Liverpool visade konkret intresse för Ozan Kabak. 

Under förra månaden så tog rykten återigen fart om att Liverpool ska ha hört av sig till Schalke för att förhandla om spelaren enligt journalisten Chris William med insyn på den tyska fotbollen. Schalke ska då ha meddelat att de inte vill sälja Ozan men internt så är klubben öppna för att lyssna på bud som landar kring 25 miljoner euro. Sedan dess har det rapporterats att Liverpool eventuellt inte budar denna sommaren utan avvaktar med att komma med ett bud.

I augusti har det skrivits att även Leicester City är intresserade och följer spelaren. Leicester har sedan tidigare Caglar Söyüncü som blev uttagen i säsongens lag förra året i Premier League och för någon vecka sedan värvades Cengiz Ünder från AS Roma.

Det finns däremot inte enbart ett intresse från England.

Italiensk media rapporterade i början av september att Lazio följer den 20-årige mittbacken och i förra veckan skrevs det att Inter ser Ozan Kabak som sitt förstaval ifall klubben skulle sälja Milan Skriniar som har väckt intresse hos Tottenham.

Den här veckan kom domen från det tyska fotbollsförbundet gällande incidenten som inträffade i matchen mot Werder Bremen och att Ozan nu blir avstängd i totalt sex matcher.

Frågan är inte om Ozan Kabak har nu spelat sin sista match i Schalke som kan tänka sig sälja spelaren då de behöver intäkter samtidigt som det finns ett intresse från flera klubbar?

Ozan har spelat i Bundesliga sedan vintern 2018 då Stuttgart värvade honom från Galatasaray. Det blev bara en halv säsong i Stuttgart och den turkiske mittbacken imponerade så pass mycket att han på en halv säsong blev utseddd till ligans rookie samma säsong och köptes av Schalke 04.

LÄS OCKSÅ:

Schalke 04: “Turkiska laget” i Bundesliga