Istanbul Basaksehirs tunga start i ligan

De regerande mästarna Istanbul Basaksehir spelar som allt annat än mästare för tillfället.

Basaksehir tog i helgen sin första poäng den här säsongen efter fyra omgångar in i säsongen efter 0-0 mot Göztepe. De regerande mästarna kommer behålla sistaplatsen i ligan även den här omgången.

Starten har varit allt annat än godkänd för Basaksehir som har en form av ett “nybygge” på gång där de vill satsa på sina yngre spelare och flera spelare så som Gökhan Inler, Robinho, Eljero Elia och Gael Clichy har lämnat laget medan yngre talanger som Ravil Tagir och Berkay Özcan har hämtats in tillsammans med erfarna spelare som Rafael och Nacer Chadli.

I de inledande tre matcherna blev det tre raka förluster mot Hatayspor, Galatasaray och Fatih Karagümrük – samtliga matcher förlorades med 2-0. Två av förlusterna har alltså kommit mot nykomlingar.

Laget har i helgens omgång lyckats ta sin första poäng men har fortfarande inte lyckats göra mål och har en målskillnad på 0-6.

Basaksehir är direktkvalificerade för Champions League och hamnade i Grupp H tillsammans med fjolårets finalist PSG, fjolårets semifinalist RB Leipzig samt Manchester United.