Juventus öppnar akademier i Turkiet

Den italienske storklubben och regerande mästarna Juventus, öppnade i september upp akademier i Istanbul.

Fler akademier kommer att följa och öppnas upp i städerna Izmir, Antalya, Ankara, Bursa och Mersin. I Istanbul öppnades tre akademier upp i Besiktas & Basaksehir-distriktet i Istanbuls europeiska del och en akademi har öppnats upp i den asiatiska delen. Akademierna i Istanbul öppnades den 17:e september i år.

Akademierna kommer fokusera på tekniska, taktiska och all form av fotbollsutbildning. Det kommer även finnas engelska utbildning samt kost och näringsutbildning. Juventus kommer att anställa en italiensk tränare som kommer agera ”huvudtränare” för akademierna. Akademiernas gemensamma namn kommer vara Juventus Türkiye Akademi.

Utbildningsprogrammen kommer finnas både för pojkar och flickor i åldrarna 5-17. De som är 18 år och äldre kommer även få individuella träningsprogram.

Även om akademierna kommer ha en italiensk huvudtränare som ansvarig för hela programmet så kommer tränarna till akademierna behöv TFF-tränarlicens.

I Juventus spelar den turkiske mittbacken Merih Demiral sedan sommaren 2019.

Se bilder från Juventus nystartade akademi i Istanbul här.