Mesut Özils agent: “Arsenal har inte behandlat Özil rättvist”

Mesut Özils agent, Dr. Erkut Sögüt, går hårt åt Arsenal-tränaren Mikel Arteta och klubben efter petningen.

Özil är alltjämt Arsenals bäst betalda spelare men i veckan så stod det klart att spelaren har lämnats utanför Premier League-truppen och truppen till Europa League.

Nu riktar spelarens agent kritik mot klubben och säger att fansen behöver höra sanningen:

– Fansen förtjänar ett ärligt uttalande. Arteta misslyckades att vara rättvis och ärlig. Han har inte visat respekt mot en spelare som har kontrakt med klubben och som har varit lojal mot sin klubb. Alla människor vet att Mesut har inte behandlats rättvist säger spelarens agent och fortsätter:

– Ni har inte misslyckats med Özil, ni har misslyckats att vara rättvisa, ärliga och transparenta och behandla honom med respekt som har kontrakt och varit lojal hela tiden.

– Alla människor där ute vet att han inte har blivit behandlad rättvist. Han (Arteta) gav honom inte en chans att visa upp sig den här säsongen. Om han (Özil) är fortfarande under kontrakt, så borde han (Özil) ha alternativet att få stanna och slåss för sin plats. Mesut (Özil) har inte fått det. Varför sätter du en spelare på bänken två gånger i nittio minuter (mot Brighton och Crystal Palace i juni) om han inte var i form eller engagerad?

Arteta har tidigare påpekat att hans beslut att inte ha med Özil i truppen har varit grundade för prestationerna på planen, men Özils agent är inte övertygad:

– Alla säger att han tränar bra. Per Mertesacker sade detta till publikt. Jag har snackat med minst fem lagkamrater som säger att han (Özil) har tränat mycket bra. De säger att Mesut är en av deras bästa spelare och de kan inte förstå varför han är petad.

– Så det kan inte vara på grund av träningen, om det är inte på grund av spelet, vad är fotbollsanledningarna? Om du ska prata, så ska du säga sanningen som Arsenal fansen förtjänar, annars ska du inte prata över huvudtaget, säger Dr. Erkut Sögüt i en intervju med ESPN som publicerades igår.

Özil har ett kontrakt med Arsenal framtill nästa sommar. Den tyskturkiske mittfältaren har kopplats ihop med Fenerbahce, Istanbul Basaksehir och DC United tidigare samt klubbar i Saudi-Arabien.

Özil efter petningen: “Svårt att få tillbaka lojalitet idag”

Wenger hyllar Özil som skickar en pik mot Arteta?