Nations League: Turkiet möter Ryssland

Det är dags för Nations League igen och Turkiet gästar Ryssland i den tredje omgången.

Turkiet har inte fått någon vidare start på Nations League med en förlust mot Ungern och ett kryss mot Serbien. Förlusten hemma mot Ungern var inte orättvis heller då Turkiet överlag var en besvikelse. Mot Serbien såg det bättre ut men trots att Turkiet var en spelare mer på plan nästan en hel halvlek så blev det mållöst i den matchen.

I veckan spelade landslaget en vänskapsmatch mot Tyskland som slutade 3-3. Båda landslagen testade nya spelare och vilade några av sina tongivna spelare. Turkiet stod för en bra insats där flertalet spelare tog chansen att visa upp sig för Senol Günes.

Ryssland förlorade i veckan mot Sverige med 2-1 på hemmaplan. I Nations League har ryssarna inlett med två raka segrar. Serbien besegrades med 3-1 innan Ungern blev slagna med 3-2. Ryssland har således gjort tre mål i båda matcherna samtidigt som de har släppt in mål i båda matcherna.

Turkiet och Ryssland möttes i Nations League även förra gången som var första gången som Nations League spelades så var Turkiet och Ryssland i samma grupp – det blev förlust för Turkiet i båda matcherna. Utöver det har landslagen mötts fyra ytterligare gånger som har slutat oavgjort två gånger och med rysk vinst två gånger. Turkiet jagar med andra ord första segern mot Ryssland.

Turkiets trupp mot Ryssland:

Målvakter: Mert Günok (Medipol Başakşehir), Gökhan Akkan (Çaykur Rizespor), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)
Försvarare: Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür, Kaan Ayhan (Sassuolo), Nazım Sangare (Fenerbahçe), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Schalke 04), Umut Meraş (Le Havre), Hasan Ali Kaldırım (Medipol Başakşehir)
Mittfältare: Cengiz Ünder (Leicester City), Efecan Karaca (Aytemiz Alanyaspor), Dorukhan Toköz (Beşiktaş), Hakan Çalhanoğlu (Milan), İrfan Can Kahveci, Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir), Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Orkun Kökçü (Feyenoord), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Yusuf Yazıcı (Lille), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Emre Kılınç (Galatasaray)
 
Anfallare: Ahmed Kutucu (Schalke 04), Burak Yılmaz (Lille), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf)