Nations League: Turkiet möter Serbien

Turkiet tar emot Serbien i Nations League under onsdagskvällen.

Efter en poäng mot Ryssland på bortaplan, som borde ha blivit tre poäng sett till andra halvlekens prestation, så är det bara vinst som räknas mot Serbien. Turkiet har efter fyra omgångar två poäng då de förlorade öppningsmatchen mot Ungern på hemmaplan och därefter spelade oavgjort mot Serbien på bortaplan. Det oavgjorda resultatet mot Ryssland senast gör att Turkiet har två poäng inför mötet.

Motståndarna Serbien har en poäng som kom mot just Turkiet i en match där de var tio man i nästan en hel halvlek. Senast blev det förlust med 1-0 mot Ungern som är tvåa med sex poäng bakom Ryssland som har åtta poäng.

I Serbien har sju spelare fått tillåtelse att lämna truppen för att återvända till sina klubblag. En tydlig indikation från tränaren i Serbien att han är ok med att göra rotationer i truppen och att landslaget eventuellt inte prioriterar Nations League så mycket heller efter de fyra första matcherna i gruppen.

I Turkiet saknas Ozan Kabak och Efecan Karaca och kanske även Caglar Söyüncü som har skadat sig och som inte deltog i den sista träningen inför matchen.

Senol Günes har inför matchen sagt att det är viktigt att landslaget spelar bra och tar tre poäng samtidigt. Matchen mot Serbien blir hans 67:e match som förbundskapten för Turkiet.

Cengiz Ünder som var förra matchens stora stjärna, säger att han är redo för spel från start. Cengiz hyllades stort för sin insats och sitt inhopp mot Ryssland.

Spelet i Turkiets landslag har sett mycket bättre ut den här månaden än i september även om landslaget just nu har fyra matcher utan seger. Landslaget och den nuvarande generationen har visat vad de är kapabla till under EM-kvalet och överträffade förväntningarna och det känns mer som en tidsfråga innan landslaget är uppe på samma nivå igen. Matchen mot Serbien kan bli ett bra tillfälle för att hitta tillbaka till vinnarspåret även om det lär bli en tuff match som väntar. Laget som kommer sist i gruppen kommer att degraderas ner till League C.

Matchen döms av den bulgariske domaren Georgi Kabakov och har avspark 20:45 svensk tid och spelas på Türk Telekom-stadion.

Matchen sänds på TRT Spor / HD i Turkiet, se här för fullständig lista över kanaler som sänder matchen.