OFFICIELLT: Dimitris Pelkas klar för Fenerbahce

Fenerbahce har värvat den grekiske spelaren Dimitris Pelkas från PAOK.

26-årige Pelkas som är en offensiv mittfältare har skrivit på 3+1 år kontrakt med Fenerbahce som betalar 1,6 miljoner Euro i övergångssumma till PAOK. Den grekiska klubben har också rätt till 20 % vid en eventuell vidare försäljning.

Pelkas började spela för PAOK när han var 14 år och har spelat hela sin karriär i klubben förutom två utlåningar, till Apollon Kalamarias (säsongen 2013/14) och Vitoria Setubal (säsongen 2014/15). I PAOK har han vunnit ligan en gång och cupen tre gånger. På 201 matcher har han gjort 44 mål och 32 assist.

Förra säsongen blev det 3 mål på 19 ligamatcher. Under den pågående säsongen har han spelat 4 ligamatcher och 4 Champions League-kvalmatcher för PAOK och gjort 2 mål, båda i CL-kvalet. Ett av målen kom mot Besiktas i andra kvalomgången.