Özil efter petningen: “Svårt att få lojalitet idag”

För några dagar sedan gick Özil ut med ett uttalande där han förklarade sin besvikelse över att inte kunna spela mer för Arsenal just nu då han inte har inkluderats i trupperna till Europa League och Premier League.

Mesut Özil sade bland annat att han är besviken över at hans lojalitet inte har återbetalats från klubbens sida och att just lojalitet är något som är svårt att hitta idag:

– När jag undertecknade mitt nya kontrakt 2018, lovade jag min lojalitet och trohet till klubben som jag älskar, Arsenal, och det gör mig tråkigt att detta inte har återbetalats. Som jag just har upptäckt är det svårt att få lojalitet idag.

– Jag har alltid försökt vara positiv från vecka till vecka att det kanske finns en chans att snart komma tillbaka i truppen. Det är därför jag har varit tyst hittills.

-Innan coronavirusbrottet var jag riktigt nöjd med utvecklingen under vår nya tränare, Mikel Arteta – vi var på en positivt väg  och jag skulle säga att mina prestationer var på en riktigt bra nivå. Men sedan förändrades saker igen, och jag fick inte längre spela fotboll för Arsenal. Vad mer kan jag säga? London känns fortfarande som hemma, jag har fortfarande många bra vänner i det här laget och jag känner fortfarande en stark anslutning med fans av denna klubb.

Mesut Özil avslutade uttalandet med att säga att han kommer fortsätta ge sitt bästa på träningen och använda sin röst mot omänsklighet och för rättvisa.

Läs hela uttalandet på Özils sociala medier:


Kan även läsas direkt här:

Inför veckans Europa League-match så svarade Mikel Arteta under presskonferensen på Özils uttalande:

– Alla är fria att uttrycka sina åsikter. Det jag kan säga från min sida är att det var ett fotbollsbeslut. Mitt samvete är väldigt lugnt eftersom jag har varit väldigt rättvis mot honom. Min nivå av kommunikation med honom (Özil) har varit väldigt hög och vi vet vad vi förväntas av oss varandra. Han fick chansen som alla andra när jag trodde att han skulle kunna bidra till laget för att bli bättre vilket är anledningen till varför jag har anlitats till klubben för att vinna fotbollsmatcher, tävlingar för att skapa och bygga ett projekt med laget.  Ärlig talat, jag tar fullt ansvar. Jag är den som måste få ut det bästa av spelarna, det är mitt ansvar.

Özil har kontrakt med Arsenal framtill nästa sommar och spelaren har tidigare kopplats ihop med Fenerbahce, Istanbul Basaksehir och DC United.