Resultat & sammanfattningar från fjärde omgången av Süper Lig

Süper Lig omgång 4 drog igång under fredagen med Ankargücü – Kayserispor och avslutades med ett Istanbulderby mellan Kasimpasa – Galatasaray.

Ankaragücü 0-1 Kayserispor 

Ilhan Parlaks mål i första halvlek gav Kayserispor tre poäng som har gjort en hel del värvningar som gett eko. Nyförvärvet och Premier League-profilen satt på bänken hela matchen men det stoppade inte gästerna från att vinna som klättrar upp på 10:e plats i ligan. Ankaragücü är nästsist med en poäng.

Gaziantep 1-1 Trabzonspor 

Fjolårets ligatvåa Trabzonspor spelade oavgjort mot Gaziantep. Det såg länge ut som det skulle bli tre poäng för Trabzon vars mål gjordes av Gaston Campi. Alexandru Maxim kvitterade på tilläggstid på straff efter att Flavio i Trabzon åkt på sitt andra gula kort och utvisning.

Yeni Malatyaspor 1-0 Antalyaspor 

Hemmalaget gjorde matchens enda mål efter tio minuter genom Benjamin Tetteh och tog alla tre poäng.

BB Erzurumspor 0-0 Rizespor 

Mötet mellan Erzurumspor som start ligan starkt som nykomling och Rizespor slutade mållöst. Erzurum klättrar dock en plats, från sexa till femma i ligan och Rizespor är på 18:e plats som är nedflyttningsplats.

Istanbul Basaksehir 0-0 Göztepe 

Ligamästarna har det fortsatt tungt. Fyra matcher och noll mål men det oavgjorda resultatet är faktiskt lagets första poäng den här säsongen. Ligamästarna ligger alltjämt sist i ligan med Göztepe parkerar sig på åttonde plats.

Fenerbahce 2-1 Fatih Karagümrük 

Fenerbahce vann “Istanbulderbyt” mot nykomlingen Fatih Karagümrük som inför den här omgången låg etta. I och med vinsten går Fener om Karagümrük i ligan också och upp på en andraplats med åtta poäng och Karagümrük backar till tredjeplats med sju poäng på kontot. Nyförvärvet Mbwana Samatta gjorde båda Feners mål och Altay Bayindir i Fenerbahce-målet hade en stor match. Altay släppte in ett mål på straff i den 78:e minuten av Erik Sabo men nio minuter senare tog han revansch när han räddade straff mot samme Sabo. Lemos i Fener blev i samband med den andra straffen utvisad efter sitt andra gula kort. Jimmy Durmaz gjorde ett inhopp och debuterade för Karagümrük i matchen. Svensken blev varnad i den 90:e minuten.

Denizlispor 0-0 Konyaspor

Det blev inga mål när Konya gästade Denizli. Lagen delade på poängen. Denizlispor ligger på 19:e plats och Konyaspor på 11:e plats.

Alanyaspor 6-0 Hatayspor 

Fjolårets succésäsong Alanyaspor körde över nykomlingen Hatayspor med hela 6-0. Laget hade flera olika målgörare med Bakasetas, Adem Bareiro,  Francois Moubandje och Davidson som stod för ett hattrick. Alanya toppar ligan med tio poäng medan Hatayspor backar till en sjunde plats med sju poäng.

Besiktas 0-1 Genclerbirligi

Det går fortsatt trögt för Besiktas. Under söndagen blev det en ny förlust när Gencler med den förre Besiktas-spelare och nuvarande tränaren, Mert Nobre, tog tre poäng i Istanbul. Bogdan Stancu gjorde matchens enda mål i den åttonde minuten och i efterhand var Sergen Yalcin inte nöjd med insatsen och inte heller med att allt ansvar läggs på honom och framförallt ledningen som i media uttalar sig att de försöker hitta spelare men att det alltid är Sergen Yalcin som har sista ordet. Besiktas har haft svårt att göra mål och trots nyförvärvet av Vincent Aboubakar så vill laget ha in en till anfallare, något som ser ut att behövas. Genclerbirligi och Besiktas har båda fyra poäng men Gencler ligger en placering före och på 14:e plats.

Kasimpasa 1-0 Galatasaray

Istanbulderbyt slutade med hemmasegern efter att Yusuf Erdogan gjort matchens enda mål. Gala som i veckan spelade match mot Glasgow Rangers och förlorade i kvalet till Europa League, såg lite slitna ut trots att ett antal spelare hade vilat i veckan. Kasimpasa tog en välförtjänt seger och i slutet av matchen blev Fatih Terim så arg att han lämnade matchen några minuter innan matchen blåstes av. I efterhand har det rapporterats att Terim var arg över antalet tilläggsminuter som lades till, Terim ville ha fler tilläggsminuter efter ordinarie tid var över. Kasimpasa ligger nia med sex poäng och Galatsaray fyra med sju poäng.