OFFICIELLT: Jimmy Durmaz klar för nykomlingen

Jimmy Durmaz lånas ut av Galatasaray.

Flera medier i Turkiet, bland annat beIN Sports och TRT Spor, rapporterar att Fatih Karagümrük har gjort klart med Jimmy Durmaz på lån. Låneavtalet sträcker sig över hela säsongen.

31-årige Durmaz värvades förra sommaren till Galatasaray från franska Toulousse på free transfer. Inledningen av den här säsongen har det blivit sparsamt med speltid för Durmaz som har haft två framträdanden i Galatasaray. Det har varit två kortarte inhopp i ligan mot Gaziantep FK samt ett inhopp mot Neftchi i Europa League-kvalet.

Istanbulklubben Fatih Karagümrük har inlett starkt i Süper Lig och toppar ligan inför omgång fyra.

***

Både Fatih Karagümrük och Galatasaray bekräftade övergången under fredagskvällen. Galatasaray har rapporterat för KAP (börsen) att Fatih Karagümrük betalar 2,647,060 TL för att låna Durmaz till säsongens slut.

Durmaz har spelat 17 matcher för Galatasaray och noterats för en assist. Hans kontrakt med klubben går ut i juni 2022.