Senol Günes gör sin 67:e landskamp som förbundskapten

Matchen mot Serbien blir Senol Günes 67:e match som förbundskapten för det turkiska landslaget.

Günes är inne i sin andra sejour som turkisk förbundskapten och har tidigare gjort 47 officiella tävlingsmatcher samt 19 vänskapsmatcher.  På 66 matcher har det blivit 32 vinster, 18 oavgjorda och 16 förluster.

Landslaget har gjort 98 mål och släppt in 59 mål under ledning av Senol Günes.

Matchen mot Serbien blir den 48:e tävlingsmatchen under Senol Günes sejour och hittills har han vunnit 27, spelat oavgjort i 9 och förlorat 11 matcher. På dessa matcher har det blivit 80 mål och 35 insläppta mål.

Under sin första sejour som förbundskapten för Turkiet som var mellan 2000-2004 så tog landslaget ett historiskt brons i VM 2002 när de besegrade värdnationen Syd-Korea som anordnade världsmästerskapet tillsammans med Japan.

2003 kom landslaget även trea i FIFA Confederations Cup. Senol Günes blev under sin första sejour som tränare i Turkie även utsedd till som den främste tränaren när UEFA tog ut sitt Team of the Year 2002. IFFHS rankade Senol Günes som världens tredje bäste coach 2002.