Senol Günes inför matchen mot Tyskland

Senol Günes deltog tillsammans med Kaan Ayhan på presskonferensen inför matchen mot Tyskland.

Senol Günes berättade bland annat att han tänker ta ut en startelva och testa saker som han planerar att genomföra med Ryssland -matchen i åtanke och hyllade även det tyska landslagets strategi för att producera tränare:

– Det kommer att bli en seriös vänskapsmatch med Tyskland. Detta är en glädjande händelse. Vi kommer att testa våra spelare mot Tyskland. Vi måste göra förändringar före matcherna mellan Ryssland och Serbien. När vi går på den här vägen bör vi inte bara se på resultaten utan också på det arbete som Tyskland har gjort. Vi är ett land som påverkas av Tyskland. Vi kan ta många sidor av Tyskland som ett exempel, bortsett från vår egen kapacitet. När man tittar på det tekniska har det tyska landslaget  den arbetat med 10 tränare under en lång tid. Vi har arbetat med 15-20 tränare under tio år. Löw var Klinsmanns assistent och nu är han förbundskapten. Den assisterande tränaren hade tidigare varit huvudtränare också (i klubblag). Det här (tyska landslaget) är som en skola. Hittills har deras förbundskaptener alltid varit tyskar.  De tar hela tiden fram och producerar egna tränare, sade Senol Günes och lyfte tram Turkiets landslag:

– Vi måste också börja producera fler spelare, fler tränare, som tävlar och  som använder spelarna bra, och exportera dessa utomlands.

– Vi har många människor som bor i flera olika tyska städer. Några av dessa kommer att spela i Turkiets landslag. Imorgon kommer vissa av dem att spela mot Tyskland för första gången. Jag vill att Tysklands-Turkiets vänskap ska vara för evigt. Många av spelarna som är här och är uttagna har knappt spelat matcher (den här säsongen). Vissa av spelarna har bekymmer. Jag är tvungen att göra vissa förändringar. Jag kommer att göra förändringar med Rysslands-matchen i åtanke.