Stortalangen Ravil Tagir vill följa Cengiz Ünders fotspår

Ravil Tagir är nästa stortalang som har kommit från Altinordu till Süper Ligs toppklubbar.

Precis som Cengiz Ünder gjorde en gång under tiden har Ravil nu tagit steget från Altinordu till Istanbul Basaksehir. Den unge mittbacken gör ingen hemlighet att han vill följa samma väg som Cengiz:

– Jag har jobbat hårt för att få igenom den här transfern. Jag har varit där i flera år och Altinordu är en mycket speciell klubb. Först och främst är det arbetsdisciplinen och efter allting annat som jag är skyldig till Altinordu. Nu väntar ett nytt äventyr i Basaksehir. Mitt första mål är att få spela i Basaksehir-tröjan och därifrån nå A-landslaget. Sen vill jag följa den väg som Cengiz Ünder tog och börja spela ute i Europa. Nu måste vi visa vår bästa prestation när vi möter England (U21-landslaget, läs mer om matchen här). Alla måste göra det för sin framtid och sin karriär, sade 17-åringen.

Trots sin unga ålder så spelar Ravil redan med U21-landslaget:

– Denna plattform är annorlunda. Det är matcher som alla tittar på och skickar sina scouter. Jag hör också att de tittar på dessa matcher. Jag får höra det en hel del. Vi behöver alltid vara koncentrerade och göra vårt bästa. Vi representerar vårt land och det här är en stolhet för sig själv.

Ravil nämnde också att de regerande mästarnas hade inte börjat bra i den nya säsongen men att det snart kommer att vända för dem. Spelaren sade också att den stora förebilden är Caglar Söyüncü som också tillhörde Altinordus akademi innan han nådde Europa:

– Jag känner till Caglar Söyüncüs utveckling och framfart från nära håll eftersom han också kommer från Altinordu. Det är härligt att se vilken väg han har gått och vilken disciplin han hade hela tiden. Jag hade alltid honom som förebild i Altinordus akademi. När jag är på den nivån så tror jag att jag också kommer spela i A-landslaget, självklart utifrån att jag jobbar hårt för det.

Om Champions League-gruppen som består av PSG, Man United och RB Leipzig:

– Det är klubbar på högsta nivån. Det är en fantastisk känsla att få ställas mot dem. Jag brukade spela med dessa lagen på FIFA hela tiden. Jag känner en stolthet över att kunna få möta dem nu, sade Ravil Tagir.