Turkiet fortsätter att tappa poäng i UEFA-rankingen

Turkiet backar återigen i UEFA-rankingen.

Turkiet började på en elfte placering den här säsongen men har nu backat med två placeringar på grund av prestationerna av de turkiska lagen ute i Europa.

Besiktas, Alanyaspor och Galatasaray blev samtliga tidigt utslagna i kvalomgångarna vilket gjorde att Turkiet började tappa poäng redan i kvalspelet medan Istanbul Basaksehir och Sivasspor hade en direkt plats i Champions League och Europa League. Båda lagen har fått en tuff grupp och förlorade i veckan.

Basaksehir som tävlar i Champions League och har PSG, Man United och RB Leipzig i sin grupp, förlorade 2-0 mot RB Leipzig i den första omgången. 

Sivasspor förlorade 5-3 trots att de kom tillbaka två gånger mot Villareal i Europa League. De övriga två lagen i gruppen är Qarabag och Maccabi Tel Aviv.

I och med att skotska Rangers besegrade belgiska Standard Liege så har Skottland tagit sig förbi Turkiet i rankingen just nu.

Om Turkiet avslutar säsongen 2021/22 på en 13:e plats så kommer inga turkiska klubbar kunna bli direkt kvalificerad för varken Champions League eller Europa League.

LÄS OCKSÅ: