Tyskland 3-3 Turkiet: En bra genomförd match av landslaget

Turkiet ställdes emot Tyskland i en vänskapsmatch inför Nations League-matcherna.

Inför matchen startade två landslag som gav flera spelare chansen och där ett antal tongivande spelare vilades.

I Tyskland fattades spelare som Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Toni Kroos, Serge Gnabry, Leroy Sane och Ilkay Gündogan.

I Turkiet vilades Ugurcan Cakir, Caglar Söyüncü, Zeki Celik, Hakan Calhanoglu, Burak Yilmaz medan spelare som Cengiz Ünder och Umut Meras som till vardags är i startelvan, började på bänken.

Däremot blev det en mycket händelserik och tempostark match där tyskarna tog ledningen tre gånger och turkarna kvitterade och kom tillbaka tre gånger.

Turkiet ställde upp med följande startelva: 

Mert Günok, Nazim Sangare – Merih Demiral – Kaan Ayhan – Hasan Ali Kaldirim, Ozan Tufan – Okay Yokuslu, Efecan Karaca – Yusuf Yazici, Emre Kilinc – Enes Ünal

Tysklands startelva:

Leno, Can – Koch – Ruediger, Henrichs – Neuhaus – Brandt – Schulz, Havertz – Draxler, Waldschmidt

Första halvlek: 

Turkiet tog för sig och gick framåt och spelade med en hög press mot ett Tyskland som hade mest boll. Det fanns lägen åt båda håll och Yusuf Yazici borde ha gjort minst ett mål på de lägen som uppstod på offensivt straffområde. Mert Günok testades ett par gånger av tyskarna och stod för ett antal räddningar.

Tyskland gjorde dock första halvleks enda mål i den 46:e minuten. Efter ett bolltapp av Emre Kilinc kunde tyskarna snabbt ställa om och unyttja vänsterkanten där Nazim Sangare hade gett sig iväg på en offensiv löpning precis innan. Draxler placerade in 1-0 för hemmalaget.

Andra halvlek: 

Det turkiska landslaget började andra halvleken bättre än motståndarna och hade ett högt tempo i sitt spel. Turkiet kvitterade fem minuter in i andra halvlek genom kaptenen Ozan Tufan som stod för ett klassmål. Ozan vände bort två tyska spelare och placerade in 1-1 i krysset otagbart för Leno. Ozan Tufan spelade med stort självförtroende och var överallt på planen.

Florian Neuhaus gav Tyskland ledningen igen i den 58:e minuten. Efecan Karaca kvitterade för Turkiet nio minuter senare efter att ha vunnit bollen från det tyska försvaret utanför straffområdet. Målet var 30-årige Efecans första i landslaget och tredje match.

Inbytte Ozan Tufan lyckades inte nicka undan bollen från straffområdet i den 81:a minuten och bollen hamnade istället hos Waldchmidt som kunde skjuta in 3-2 för Tyskland. Turkiet fortsatte att jaga och fortsatte med presspelet. Efter ett mycket vackert spelmål så satte inbytte Kenan Karaman (framspelad av Abdülkadir Ömür) slutresultatet 3-3 i den 94:e minuten. Kenan Karaman hade bara några minuter innan sitt mål haft ett skott i ribban.

Byten i Turkiet: Spelare inbytt (spelare utbytt):  Dorukhan Toköz (Yusuf Yazici), Ozan Kabak (Kaan Ayhan), Cengiz Ünder (Emre Kilinc), Kenan Karaman (Okay Yokuslu), Mahmut Tekdemir (Efecan Karaca), Abdülkadir Ömür (Enes Ünal)

Analys av spelet:

Båda landslagen vilade flera tongivande spelare men samtliga spelare ute på plan ville imponera och visa upp sig för sina förbundskaptener. Både Tyskland och Turkiet är igång och bygger upp “nytt” landslag och det var högt tempo stora delar av matchen. Turkiets insats är väl godkänd med tanke på det höga tempot och överlag mycket bra spel med flera spelare som verkligen tog chansen. Efecan Karaca, Ozan Tufan, Nazim Sangare är tre spelare som sticker ut ifrån främst första halvlek och som gjorde mycket bra insatser. Målet Ozan gör är av hög klass. Mert Günok visade prov på stabilitet och bra räddningar. Okay Yokuslur och Ozan Tufan var tillsammans på innermittfätlet mycket stabila. Yusuf Yazici hade det tuffare än vanligt och borde ha haft ett mål och spelade på sin favoritposition i nummer tio-rollen.

Efecan Karaca och Emre Kilinc sprang väldigt mycket på kanterna men Emre hade svårare än Efecan att sätta press på det tyska försvaret. Enes Ünal blir många gånger inte delaktig i spelet utan löper mycket men hade inte alltid bra bollmottagning heller.

I andra halvlek kom det in en ny fläkt med spelare med Cengiz Ünder och Dorukhan Toköz som stod för bra insatser. Abdülkadir Ömür hann på nio minuter spela fram till matchens sista mål. Turkiet var mycket bättre i andra halvlek och skapade flera chanser. Två av målen som släpps in idag för landslaget är i samband med bolltapp och misslyckade rensningar. Turkiet visade upp ett bra presspel och framförallt det höga tempot och passningsspelet på offensiv planhalva är något som definitivt tas med till Nations League-matcherna.