Vincent Aboubakars avtal med Besiktas

Vincent Aboubakar är tillbaka i Besiktas.

Besiktas var länge ute efter en anfallare till laget och enligt rykten så vill klubben förstärka med ännu en anfallare. Detta blir Aboubakars andra sejour i klubben då han var på lån hos klubben säsongen 2016/17 och även om Aboubakar hade ett gediget målrekord i Besiktas tidigare så har affären ifrågasatts av vissa med tanke på spelarens skadehistorik.

Den kamerunske anfallaren har inte spelat många matcher de senaste två åren och hämtades in som free transfer av Besiktas.

Nu har tidningen Ajansspor rapporterat hur det speciella avtalet mellan Besiktas och Vincent Aboubakar ser ut.

Klubben har tecknat ett avtal med spelaren utifrån dennes skaderapport enligt Ajansspor.

Det treåriga avtalet som har skrivits mellan parterna är utformat utifrån 1+1+1 år där Aboubakar får en garantilön på en miljon euro per år samt 17 500 per match. Skulle däremot spelaren bli skadad och missa matcher så kommer Aboubakar behöva betala 35 000 euro till klubben för varje missad match på grund av skada.

Klausuler som dessa återkommer sällan enligt Ajansspor som också rapporterar att det finns en annan klausul som gör det möjligt för Besiktas att bryta kontraktet ifall Aboubakar skulle bli skadad i mer än en månad.

Efter varje säsong så finns det även utköpsklausul för Aboubakar. Den 28-årige anfallaren är fri att lämna ifall någon klubb erbjuder 11 miljoner euro för spelaren. Anfallaren hade enligt uppgifter flera bud från Kina i somras och Besiktas hoppas kunna sälja spelaren ifall Aboubakar håller sig frisk och presterar.

Säsongen 2016/17 hämtades Aboubakar in på lån från FC Porto. Då betalade klubben totalt 6,3 miljoner euro för anfallaren. Aboubakar hade en lön på 3,3 miljoner euro samtidigt som klubben betalade 1 miljon euro till spelarens agent och 2 miljoner euro till FC Porto för lånet. Aboubakar gjorde 19 mål och 9 assist på 38 matcher för Besiktas säsongen 2016/17.

Aboubakar har som högst värderats till 18 miljoner euro januari 2019 och värderas idag till 5 miljoner euro.