Wenger hyllar Özil som skickar en pik mot Arteta?

Arsene Wenger hämtade Mesut Özil till Arsenal för sju år sedan och betalade ett rekordtransfer.

Özil blev lagets dyraste spelare någonsin när han skrev på för Arsenal för mer än 50 miljoner pund från Real Madrid.

För en vecka sedan gick Arsene Wenger ut för att prata hur Arteta kan använda sig utav Özils i sitt lag i en intervju med Der Spiegel:

– Vi kan inte säga att han är den mest disciplinerade spelaren på planen och att säga att hans främsta egenskaper är när laget inte har boll är inte heller rätt. Däremot går det att lösa när du har några mer defensiva spelare på plan. Det handlar om att hitta en balans mellan defensiven och offensiven. De senaste 10 åren har spelarna tappat de tekniska kvalitéerna. Fysiken prioriteras mer än det tekniska nu. Nu vill man ha mer fysik och explosivitet.

Något som Arteta inte direkt har tagit som råd och istället petat Özil från sin trupp till Premier League. 

I en intervju med talkSPORT Magazine tidigare i oktober hyllade Wenger sin förre spelare:

– Mesut Özil är en mycket bra spelare och kreativ spelare men du måste balansera spelet för hans styrkor ligger inte i försvaret. Han behöver frihet för att visa sin talang. Han gör jobbet men är inte mycket effektiv. Mikel Arteta har gått för ett spel med kontringar och press som spelar högt upp och alla måste jobba hårt och det blir ett handikapp för honom (Özil). Men han (Özil) är inte en dålig karaktär – han är en bra kille. Det beror på vilken fotboll du vill spela.

För bara någon dag sedan gick Özil ut och gratulerade sin förra manager på födelsedagen och vad som kan uppfattas som en pik mot nuvarande managern Mikel Arteta också då spelaren nämner ärlighet, rättvisa och respekt:

– Grattis chefen. Tack för att du litade på mig och gav mig ditt stöd från min första dag tills din sista dag i Arsenal. Utan tvekan en av de största tränarna någonsin i Premier Leagues historia. Alltid respektfullt, rättvis och ärlig. Önskar dig det bästa.

LÄS OCKSÅ: