Yusuf Yazici historisk i Lille

Yusuf Yazicis hattrick för Lille i torsdags gjorde honom historisk i klubben.

Yazici blev den andra turkiske spelaren efter Arda Turan att göra ett hattrick för en utländsk klubb och hans hattrick var även hans tre första mål i en europeisk turnering och debut i Europa League. Inte nog med det så tangerade och slog han sitt målrekord ifrån fjolårets säsong då Yusuf enbart gjorde två mål under hösten innan han drog på sig en korsbandsskada och missade mer än halva säsongen.

Gårdagens hattrick mot Sparta Prag var även historiskt och nytt rekord för den anrika franska klubben Lille. Yazici är den första spelaren någonsin att göra ett hattrick för Lille i en europeisk tävling och turnering.

Yazici blev även målskytt i den förra matchen som var mot rivalerna Lens och har nu gjort fyra mål på de senaste två matcherna.