Agenten bekräftar det stora intresset för Yusuf Yazici

Yusuf Yazici gör succé i Lille.

Den turkiske mittfältaren avgör matcher för sitt lag och har så här långt gjort nio mål den här säsongen, varav åtta har kommit under de senaste 30 dagarna.

Det har medfört att Yusuf Yazici har börjat kopplas ihop med andra klubbar ute i Europa – nu bekräftar också spelarens agent, Adem Celebi, att det finns ett stort intresse för Yusuf Yazici:

– Det är viktigt att vara ödmjuk men Yusufs framsteg och hans prestationer är resultatet av planerat arbete som krävt tålamod. Det är en stor ära att han kopplas ihop med de stora klubbarna eftersom det är i linje med Yusufs egna mål. Lilles sportchef Campos gillar Yusufs spel väldigt mycket, det är därför han arbetade hårt för att få igenom denna transfer. När Yusuf når sin riktiga potential så vill dem sälja honom till en mycket bra klubb för ett högt pris och det ser inte ut att vara långt ifrån, sade Cebeci till Demiroren.

De senaste dagarna har det även rapporterats om AC Milans intresse i spelaren och det fick tidningen Calcio Mercato att ta kontakt med agenten också där han svarade följande kring rykten om Milan:

– Många internationella agenter ringde mig efter matchen mot Milan. Yusuf var fantastisk och gjorde ett hattrick. Vi har inte haft någon direkt kontakt med Milan. Så om Milan är intresserade av Yusuf så får de ringa först till Lille och inte oss.

Cebeci svarade även på om inte hattricket mot Milan var det som vände och fick igång det stora intresset för spelaren:

– Det här är bara början. Vi är bara i början och jag är övertygad om att Yusuf kommer att växa mer och mer. Efter denna långa resa så kommer vi snart se vart vi kommer att vara, sade Cebeci.

Senare har CalcioMercato rapporterat att enligt källor till tidningen så stämmer det inte att Milan är intresserade av spelaren – i alla fall inte just nu.

Detta ger mer hopp till Arsenal enligt andra medier då senast Daily Mail rapporterade att den London-klubben har Yusuf Yazici högt upp på sin önskelista. Enligt Daily Mail och Goal så ser klubben honom som en ersättare till Mesut Özil – som tidigare har hyllat Yazici och hans talang.

Den senaste tiden har Yazici kopplats ihop med en flytt till Lazio och även Manchester United, Juventus och Real Madrid uppges följa den turkiske mittfältaren.