Burak Yilmaz bland de bästa målskyttarna i Europa

Burak Yilmaz går starkt ute i Europa.

Spelar är med i toppen bland målskyttar i den franska högstaligan och även i Europa. Något som sticker ut är att han är bland de främsta målgörarna med sin ålder på 35 år. Tillsammans med Cristiano Ronaldo och Zlatan Ibrahimovic är Burak Yilmaz en av Europas bästa målskyttar den här säsongen. beIN Sports Turkiet har tagit fram en lista på de spelare som är +35 år och som har gjort flest mål i Europa så här långt.

Spelare som är minst 35 år och som har gjort flest mål i Europa den här säsongen:

 1. Zlatan Ibrahimovic, 39 år, AC Milan
  Mål: 10
  Matcher: 6
 2. Cristiano Ronaldo, 35 år, Juventus
  Mål: 8
  Matcher: 5
 3. Burak Yilmaz, 35 år, Lille
  Mål: 6
  Matcher: 6
 4. Fabio Quagiarella, 37 år, Sampdoria
  Mål: 5,
  Matcher: 8,
 5. Jose Sosa, 35 år, Fenerbahce
  Mål: 3,
  Matcher: 9,
 6. Atiba Hutchinson, 37 år, Besiktas
  Mål: 2
  Matcher: 7
 7. Lukas Podolski, 35 år, Antalyaspor
  Mål: 2
  Matcher: 8
 8. Dante, 37 år, Nice
  Mål: 2
  Matcher: 9
 9. Alvaro Negredo, 35 år, Cadiz 
  Mål: 2
  Matcher: 8
 10. Daniel Cangre, 35 år, Montpellier
  Mål: 2
  Matcher: 11

Zlatan Ibrahimovic är på en delad andraplats för tillfället i skytteligan för den europeiska guldskolan 2021. Cristiano Ronaldo är på en delad fjärdeplats och Burak Yilmaz på en delad sjätteplats. Skytteligan för den europeiska guldskon toppas just nu av Robert Lewandowski,32 år, i Bayern München som har gjort 11 mål på 7 matcher i Bundesliga.

Burak är samtidigt delad trea i skytteligan för den franska ligan Ligue 1 med sina 6 mål och 2 assist på 10 matcher så här långt. Den turkiske anfallaren har inte spelat sedan han kom tillbaka från landslagsuppehållet på grund av sjukdom och sedermera fått börja på bänken i Europa League. Totalt har han missat två matcher sedan landslagsuppehållet.