Calhanoglu uppges vara intresserad av en flytt till Manchester United

Hakan Calhanoglu uppges vara intresserad av en flytt ifrån Italien.

Enligt den trovärdige journalisten Christian Falk på Sportbild så kan Hakan Calhanoglu hamna i Manchester United.

– Enligt vår information så inleddes de första diskussionerna med Manchester United och Calhanoglus representanter redan i somras för en möjlig transfer till sommaren 2021. Då var de väldigt långt gångna i förhandlingarna. Detta stärks av det faktum att ledningen avvisade ett bud från Juventus för en direkt transfer i somras innan transferfönstrets deadline. Just nu så handlar det om den exakta lönen för övergången. Calhanoglu har den stora fördelen att han är free agent (till sommaren), sade Christian Falk till SempreMilan.com

På frågan om hur stor chans det är för Calhanoglu att skriva på för Manchester United, svarade Falk: 90 procent.

Christian Falk har tidigare i veckan även pratat med Stretford Paddock Podast som fokuserar på Manchester United:

– Det är sant (att United har intresse) och jag tror det kommer hända eftersom i somras så diskuterade dem redan med hans agent. Jag vet inte om ni vet men Juventus ville också ha honom i somras men han (Calhanoglu) sa nej. Han sa nej eftersom han visste redan vad som skulle hända i somras med United. Förhandlingarna är långt gångna just nu och han kommer vara free agent, så den här övergången är mycket, mycket trolig.

Falk om Calhanoglus spelarstil:

– Han kan vara en bra spelare när allting runtomkring honom fungerar, då kan han hjälpa United. Han är inte den typen av spelaren som säger “nu måste vi kriga” om något går fel. Han är en teknisk spelare, det är säkert Pogba som behöver visa vägen. Då tror jag att han kan lyckas i United.

Tidigare har det rapporterats att Milan vill behålla spelaren och att Calhanoglu vill vara kvar men parterna kommer inte överens om lönen.