Cenk Tosun jagar rekord i landslaget

Den turkiske anfallaren jagar nya mål på onsdag.

Cenk Tosun har hittills gjort 18 mål på 44 matcher. På de senaste två matcherna har det blivit två mål för Cenk som kommer tangera Metin Oktay, Cemil Turan och Nihat Kahvecis målrekord i landslaget om han gör mål mot Ungern.

Oktay, Turan och Nihat har samtliga gjort 19 mål vardera i landslaget. Med sitt mål mot Ryssland så gick Cenk Tosun om Arda Turan som har 17 mål i landslaget. Metin Oktay gjorde 19 mål på 36 matcher medan det tog Cemil Turan 44 samt Nihat Kahveci 68 matcher.

Cenk Tosun har samtidigt tre mål kvar till att tangera Lefter Küçükandonyadis målrekord i landslaget (21 st) som är den fjärde bäste målskytten genom tiderna i landslaget.
Trea på listan är Tuncay Sanli med 22 mål.
Den näst bäste målskytten i landslagets historia är Burak Yilmaz med 24 mål på hittills 63 matcher spelade. Även Burak Yilmaz är med i truppen som möter Ungern på onsdag och kan utöka sin målskörd. Spelaren som har gjort flest mål i landslaget genom tiderna är Hakan Sükür med 51 mål.
Andra spelarnamn som har gjort en del mål i den aktuella landslagstruppen är:
Hakan Calhanoglu, 11 mål (51 matcher)
Cengiz Ünder 8 mål (26 matcher)
Ozan Tufan 7 mål (54 matcher)