Champions League: Istanbul Basaksehir 2-1 Manchester United

Istanbul Basaksehir tog en historisk seger mot Manchester United i Champions League.

Efter två förluster där Basaksehir inte hade lyckats göra mål så kom de första målen och den första segern när Manchester United besegrades med 2-1 på hemmaplan.

Hemmalaget startade bäst och straffade United med sitt kontringsspel. 35-årige Demba Ba gjorde matchens första mål när han blev frispelad av Edin Visca och sprang från halva plan och placerade in 1-0 för Basaksehir. Målet gjorde Ba till den näst äldste afrikanske spelaren att göra mål i Champions League. Äldst är Didier Drogba med sina 36 år.

Edin Visca hamnade också i målprotokollet efter en vacker dragning av Deniz Türüc som passade emot Demba Ba som släppte bollen vidare till den bosniske spelaren som sköt in 2-0 i den 41:a minuten.

Två minuter senare reducerade Man United genom Anthony Martial. Det blev en mållös andra halvlek som Basaksehir fick inrikta sig på försvarsspel där hela backlinjen gjorde en stor match. Epureanu räddade bollen på mållinjen för Basaksehir i matchens slutminuter och nekade United en kvittering i matchen.

I och med segern så tar Basaksehir sina tre första poäng i Champions League någonsin och även i sin grupp. United är fortsatt gruppledare med sex poäng och just nu pågår gruppens andra match mellan RB Leipzig – PSG.