Champions League: Istanbul Basaksehir förlorade mot Man United

Det blev en tung förlust för Istanbul Basaksehir i England.

De turkiska mästarna 4-1 mot Manchester United efter en dålig start på matchen. Hemmalaget ledde rättvist i halvtid men målen tillkom efter individuella misstag hos gästerna.

Efter bara sju minuter gjorde Bruno Fernandes matchens första mål efter en mycket bra träff och ett hårt skott på halvvolley. I den 19:e minuten var Fernandes framme igen och gjorde 2-0 men den här gången var det en målvaktstabbe av Mert Günok som tappade bollen i luften efter ett inspel från den förre Galatasaray-spelaren Alex Telles. I den 35:e minuten fick United straff efter att Boli Bolingoli-Mbombo knuffat omkull Marcus Rashford som förvaltade straffen och gjorde 3-0. 

Basaksehir kom in i matchen efter det och hade under första halvleks gång även bra lägen att reducera men lyckades inte förvalta chanserna på bästa sätt.

Andra halvlek fick en lugnare inledning och Man United hade kontroll på matchen. Däremot tryckte Basaksehir upp laget och började komma till anfall igen och hade flertalet lägen efter reduceringsmålet som kom först i den 75:e matchminuten. Hårt slagen frispark av Deniz Türüc (på lån från Fenerbahce) gav Basaksehir hopp i matchen. De turkiska mästarna började skapa farliga lägen och bland annat Edin Visca hade ett skott i ribban och även De Gea behövde ingripa och göra räddningar.

Istället var det hemmalaget som fick sista ordet när inbytte Daniel James gjorde matchens sista mål i den 92:a minuten.

I den andra gruppens andra match mellan PSG – RB Leipzig blev det seger för PSG med 1-0 efter ett straffmål av Neymar. Manchester United leder gruppen med nio poäng medan PSG går upp på en andraplacering med sex poäng – lika många poäng har RB Leipzig. Istanbul Basaksehir är kvar på tre poäng och behöver vinna i nästa omgång hemma mot RB Leipzig för att ha en chans på fortsatt spel i Champions League till våren eller tredjeplatsen som tar en till Europa League.

Startelvorna för matchen: 

Manchester United: De Gea, Lindelöf(min. 46 Axel Tuanzebe) , Maguire, Fred, Bruno Fernades(min. 59 Mason Greenwood), Alex Telles, Wan-Bissaka(min. 59 Brandon Williams), Van de Beek, Martial(min. 82 Matic), Rashford(min. 59 Daniel James), Cavani
Başakşehir: Mert Günok, Rafael, Skrtel(min. 87 Ponck), Epureanu, Bolingoli(min. 72 Hasan Ali Kaldırım), Berkay Özcan (min. 74 Giuliano), İrfan Can Kahveci(min. 46 Mahmut Tekdemir), Visca, Chadli(min. 61 Gulbrandsen), Deniz Türüç, Demba Ba