Liverpool får konkurrens – flera klubbar intresserade av Ozan Kabak

Liverpool har enligt flera medier varit långt gångna förhandlingar med Ozan Kabaks representanter.

Nu rapporterar The Sun med hänvisning till italiensk media,bland annat Tuttosport, att Milan har gett sig in i jakten igen och kontakt Ozan Kabaks agenter.

Den italienska storklubben förhandlade med Schalke i somras men lyckades aldrig komma överens om en övergång. Nu ser Milan sin chans då Schalke uppges vara beredda att acceptera ett bud på runt 20-30 miljoner pund. I somras ville tyskarna ha 40 miljoner pund för den turkiske mittbacken. Det har även rapporterats om att Milans rivaler, Inter, också är intresserade i mittbacken.

Samtidigt rapporterar Calciomercato att den franska storklubben Paris Saint Germain också visat intresse för mittbacken. De franska mästarna och fjolårets Champions Legue-finalister sägs vara beredda att agera i januari. Kabak sägs passa in “perfekt” i PSG som inte vill vänta till sommaren – enligt medier så kommer då en utköpsklausul på 45 miljoner euro (ca. 40 miljoner pund) träda i kraft för spelaren. Dock så är inte de nämnda klubbarna inte intresserade av att matcha det priset just nu.

20-årige Ozan Kabak har spelat i Bundesliga sedan 2018 då han såldes till Stuttgart från Galatasaray. Han är idag en av ligans högst värderade U21-spelare (spelare under 21 år) och blev utsedd till säsongens nykomling i Bundesliga säsongen 2018/19 efter en halv säsong i Stuttgart. Sommaren 2019 köptes han av Schalke 04 för 15 miljoner euro. Kabak har hittills gjort sex landskamper för Turkiets landslag.