Nations League: Turkiet möter Ryssland

Det är dags för returmöte mellan Turkiet och Ryssland i Nations League.

Tidigare i höstas så möttes lagen i Ryssland och då blev det 1-1 och varsin poäng. Efter en bättre första halvlek av ryssarna så var det turkiska landslaget närmast tre poäng i andra halvleken den gången.

I den andra gruppmatchen tar Ungern emot Serbien. Inför den femte omgången så leder Ryssland gruppen med åtta poäng följt av Ungern med sju poäng. Turkiet är trea med tre poäng och Serbien ligger sist med två poäng. Turkiet har kryssat samtliga matcher förutom den första matchen som blev förlust hemma mot Ungern med 1-0.

Förlusten mot Ungern är den enda för det här spelåret men Turkiet har heller inte vunnit någon match under 2020. Landslaget som har spelat sex matcher i år, har spelat oavgjort i sina fem senaste matcher. Senast blev det oavgjort mot Kroatien när landslagen spelade 3-3.

Mötet med Ryssland blir åttonde landskampen mellan nationerna. I de tidigare sju matcherna har Ryssland vunnit fyra av matcher och tre gånger har det slutat oavgjort. Turkiet jagar således sin första seger mot Ryssland. De tre oavgjorda resultaten har kommit i de tre senaste landskamperna mellan nationerna.

I fredags meddelade även landslaget att Orkun Kökcü och Mert Cetin har lämnat truppen på grund av skador – inga nya spelare har kallats in.

Truppen som är tillgänglig för spel just nu inför Nations League-matcherna mot Ryssland och Ungern (sista matchen i gruppen) är följande:

Målvakter: Mert Günok (Medipol Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Altay Bayındır (Fenerbahçe)

Försvarare: Caner Erkin, Nazım Sangare (Fenerbahçe), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Mert Müldür, Kaan Ayhan (Sassuolo), Zeki Çelik (Lille), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Schalke 04), Ömer Bayram (Galatasaray)

Mittfältare: Cengiz Ünder (Leicester City), Efecan Karaca (Aytemiz Alanyaspor), Dorukhan Toköz (Beşiktaş), Hakan Çalhanoğlu (Milan), İrfan Can Kahveci, Mahmut Tekdemir, Berkay Özcan, Deniz Türüç (Medipol Başakşehir), Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Yusuf Yazıcı (Lille)

Anfallare: Burak Yılmaz (Lille), Cenk Tosun (Everton), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf)

Caglar Söyüncü förväntas missa matchen då han ännu inte är 100% redo för matchspel medan Burak Yilmaz är avstängd i matchen mot Ryssland.

Turnering: UEFA Nations League.
Speldatum: Söndag 15 november.
Plats: Ülker stadion, Istanbul.
Tid: 18:00 svensk tid.
TV: TRT 1 / HD (Turkiet), se här för fler kanaler.
Domare: Szymon Marciniak, Polen.