Podolski sågar Arteta och stöttar Özil

Lukas Podolski, till vardags i Antalyaspor, stöttar Mesut Özil och skickar en känga till Mikel Arteta.

Den tyske anfallaren var lagkamrat med både Mesut Özil och Mikel Arteta under sin tid i Arsenal. Medan Podolski nu spelar i Antalyaspor så är Özil och Arteta kvar i Arsenal. Özil är kvar som spelare medan Arteta har återvänt till klubben från Manchester City som tränare.

Arteta petade tidigare i oktober Özil från både Europa League- och Premier League-truppen, något som Podolski inte anser är okej och nu stöttar Özil:

– Jag vill veta bakgrunden, men generellet så tycker jag att en spelare som nu är i sitt sjätte eller sjunde år med klubben, att kicka en sådan spelare helt från truppen är inte okej, sade Podolski till tyska tidningen BILD och fortsatte:

– Du kan inte göra något sådant och jag vet inte om något har hänt och är i bakgrund eller inte men även om någonting har hänt så gör du inte så. Jag vet inte, självklart, om det är något som har hänt bakom kulisserna men även om det skulle vara det så agerar man inte så, framförallt för att du ska kunna ha tillgång till hans (Özil) kvalité på planen, sade Podolski.

Även förre lagkamraten Laurent Koscielny stöttar Özil och är ifrågasättande till Artetas hantering av situationen:

– Vi är båda spelare av Arsene Wengers generation. Tränaren (Wenger älskade honom som spelare. Det är mer kompicerat med Unai Emery och Mikel Arteta. Jag som känner honom (Özil) vet att han alltid var professionell på träningen och alltid i tid. Han är absolut på rätt nivå för Premier League. Där är säkerligen något specifikt fall med klubben från förra året som är anledningen till det här, jag hoppas att båda parter hittar en lösning som passa båda. Han (Özil) är en konkurrent, säger Koscielny till L’Equipe och fortsätter:

– Jag hoppas få se honom på planen snart igen, i Arsenal eller någon annanstans eftersom han är en stor talang. Han är en väldigt bra person som kommer överens med alla lagkamrater. Han ger mycket tillbaka till samhället, han hjälper sjuka barn. Han är en generös person som jag själv kom väldigt bra överens med. Som spelare, i min mening, är han fenomenal. Han kan hitta passningar som ingen annan kan, han är en mästare. Han kan äga en match med otroliga passningar.

LÄS OCKSÅ:

Mesut Özils agent: ”Arsenal har inte behandlat Özil rättvist”

Wenger hyllar Özil som skickar en pik mot Arteta?

Özil efter petningen: ”Svårt att få lojalitet idag”

Mesut Özil petad i Arsenal