Proffskollen: Så gick det för de turkiska spelarna ute i Europa

Ligafotbollen är tillbaka efter landslagsuppehåll.

ITALIEN:

Merih Demiral stod för assist när Juventus besegrade Caglari i ligan med 2-0. Juve ligger fyra i Serie A där Hakan Calhanoglu och hans AC Milan leder med 20 poäng. Calhanoglu spelade från start och blev utbytt mot slutet när Milan besegrade Napoli på bortaplan med 3-1.

Tvåa i Serie A är Sassulo med Kaan Ayhan och Mert Müldür i laget. Båda två blev inbytta i samband med segern borta mot Hellas Verona. I Hellas Verona saknades både tidigare Galatasaray-spelaren Koray Günter samt Mert Cetin Yildirim (som är på lån från AS Roma) som drog på sig en skada i samband med landslagsmatcherna.

Tolgay Arslan spelade från start och blev utbytt när Udinese besegrade Genoa med 1-0.

Okay Yokuslu blev inbytt för Celta Vigo som förlorade borta mot Sevilla med 4-2. Emre Mor var utanför truppen för andra matchen i rad som annars har spelat sju matcher den här säsongen i ligan och började i startelvan i de inledande matcherna.

Även Enes Ünal har det tufft i Spanien. Anfallaren satt på bänken hela matchen för Getafe som spelade 0-0 mot Eibar.

HOLLAND:

Orkun Kökcü blev utvisad efter bara 12 minuter för Feyenoord som trots den tidiga utvisningen vann med 3-1 borta mot Fortuna Sittard. Feyenoord ligger trea i ligan med tre poäng upp till ettan Ajax som har 24 poäng.

Halil Dervisoglu spelade 77 minuter innan han blev utbytt för Twente som spelade 1-1 mot ligafyran PSV Eindhoven. Twente ligger femma i den holländska ligan och Halil har haft en fin form under landslagsuppehållet då han bland annat gjorde hattrick mot Österrike och ett mål mot Kosovo i U21 EM-kvalet. Halil har gjort fem ligamatcher såhär långt och väntar fortfarande på det första målet för säsongen.

Görkem Saglam nätade för Willem II som besegrade VVV-Venlo med 2-1. Den offensive mitfältaren har gjort två mål och en assist för sitt lag så här långt i ligan. Den 22-årige mittfältaren bytte från Tysklands U20 till Turkiets U21-landslag men hann aldrig spela en landskamp innan han blev 22 år.

Sinan Bakis spelade 56 minuter för Heracles som förlorade 5-0 mot ligaettan Ajax. Den 26-årige anfallare som har spelat för Turkiets U19, U20 och U21 landslag har ännu inte gjort ett mål den här säsongen.

ENGLAND:

I England så började Cenk Tosun på bänken och blev inbytt för Everton som vann 3-2 borta mot Fulham. Även Cengiz Ünder fick agera inhoppare när Leicester City förlorade toppmötet mot Liverpool med 3-0. Caglar Söyüncü saknades i truppen för Leicester City på grund av skada.

FRANKRIKE:

Yusuf Yazici hade stor show i Frankrike. Även om det inte blev hattrick den här gången så blev det tre poäng i form av två mål och en assist när Lille besegrade Lorient med 4-0. I Lorient saknades Umut Bozok i truppen för andra matchen i rad, totalt har det blev blivit fyra matcher i ligan i år utan några mål för Umut. För Yazici går det desto bättre som har på 12 matcher (alla turneringar) gjort 9 mål och 2 assist den här säsongen. Kollegorna Burak Yilmaz och Mehmet Zeki Celik saknades på grund av  skador.

Cenk Özkacar fanns inte med i truppen för Lyon som vann 1-0 borta mot Angers. Lille ligger tvåa med 22 poäng och Lyon ligger trea med 20 poäng. Båda jagar PSG som leder ligan med 24 poäng.

I franska Ligue 2 spelar Umut Meras och Ertugrul Ersoy i Le Havre. Båda spelade hela matchen när Le Havre förlorade 2-1 hemma mot Caen. Le Havre ligger 10:a i andraligan. PSG-produkten Metehan Güclü är utlånad till Valencienne av Rennes och saknades för fjärde matchen i rad i lagets matchtrupp. 21-årige anfallaren har spelat sex ligamatcher i Ligue 2 och har än så länge inte gjort några mål den här säsongen.

TYSKLAND:

Det går fortsatt tungt för Schalke 04 som ligger nästsist i Bundesliga. Medan Ozan Kabak satt på bänken hela matchen så blev Ahmed Kutucu inbytt i den 77:e minuten mot Wolfsburg som vann 2-0. Can Bozdogan som även kan välja spel för Turkiet, satt på bänken hela matchen. Yunus Malli var utanför Wolfsburgs matchtrupp. Mittfältaren har varit bänkad i de flesta matcherna och var i fjol utlånad till Union Berlin.

Ömer Toprak och hans Werder Bremen tog en viktig poäng när de spelade 1-1 mot de regerande mästarna Bayern München. Den 31-årige turkiske mittbacken spelade hela matchen.

I Bundesliga 2 tog Fortuna Düsseldorf tre poäng när de vann 1-0 mot SV Sandhausen, Kenan Karaman spelade 45 minuter och anfallaren har gjort två mål på sju framträdanden i ligan så här långt. Likabra gick det inte för Serdar Dursun och Darmstadt 98 som förlorade 3-0 mot Erzgebirge Aue. Den här säsongen har Serdar gjort 4 mål och 1 assist på 8 ligamatcher.