Så vinner Turkiet sin grupp i Nations League

På onsdag spelas den sjätte och sista omgången av gruppspelet i Nations League 2020.

Turkiet möter Ungern på bortaplan och kan praktiskt sett både vinna gruppen och komma sist. Vid gruppvinst går landslaget upp till Division A. Vid en sistaplacering åker landslaget ner till Division C. Blir landslaget 2:a och 3:a i gruppen blir de kvar i Division B.

Så ser gruppläget ut inför sista omgången i Turkiets grupp:

Så vinner Turkiet gruppen och går upp i Division A: 

Vid vinst mot Ungern samtidigt som Serbien vinner eller spelar oavgjort mot Ryssland så blir Turkiet etta i gruppen och går upp i Division A. Vid förlust blir Ryssland kvar på åtta poäng och vid oavgjort resultat får de nio poäng. Samtidigt måste Turkiet vinna och får då nio poäng. Om två lag hamnar på lika många poäng efter samtliga gruppspelsmatcher så avgör inbördes möten mellan lagen som har lika mycket poäng. Turkiet spelade 1-1 borta mot Ryssland och vann 3-2 hemma och har därmed mer poäng mot Ryssland och även bättre målskillnad i inbördes möten.

Så kommer Turkiet sist i gruppen och åker ur Division B: 

Turkiet möter Ungern på bortaplan medan Serbien tar emot Ryssland. Ryssland behöver vinna och få bättre målskillnad än Turkiet samtidigt som Turkiet förlorar mot Ungern – för att hålla sig kvar i Division B. Vid vinst mot Serbien vinner Ryssland gruppen.