Süper Lig 2020/21: Omgång 10

Süper Lig 2020/21 omgång 10 är här med följande matcher.

Gaziantep FK – Yeni Malatyaspor: 2-2 

Sent drama när Gaziantep tappade sin ledning i den 95:e minuten. Malatyaspors mål granskades för VAR och godkändes. I samband med att målet godkändes blev Gazianteps tränare Sumudica så arg att han fick sitt andra gula kort och blev utvisad och på väg ut såg han ilsken och hade en ordväxling med Hamza Hamzaoglu (Malatyaspors tränare). Hemmalaget tog ledningen två gånger i matchen, förste genom Mirallas i den 17:e minuten och sedan genom Kana Biyik i den 78:e minuten. I första halvlek hade Adem Büyük kvitterat med ett vackert mål för gästerna. Topalli gjorde kvitteringsmålet i matchens slutsekunder.

Alanyaspor – Konyaspor: 1-0 

Khouma Babacar blev stor matchjälte för Alanyaspor när han gjorde matchens enda mål mot Konyaspor. Segern innerbär att Alanya rycker i ligatoppen och leder ligan nu med 23 poäng och har tre poäng ner till Fenerbahce och Galatasaray som har 20 poäng. Alanya har spelat en match mindre också och är fortsatt obesegrade efter nio matcher.

Kasimpasa – Genclerbirligi: 2-0 

Irfan Buz lämnade tränarjobbet i Kasimpasa efter två veckor och nye tränaren Fuat Capa fick en bra start på sitt ny jobb. Kasimpasa vann 2-0 mot Genclerbirligi efter dubbla mål av Armin Hodzic i första halvlek.

Istanbul Basaksehir – Denizlispor: 3-3 

Mardrömsminuter på tilläggstid sänkte Basaksehir som försökte studsa tillbaka efter två raka förluster mot Besiktas i ligan samt Man United i Champions League. Det såg länge bra ut för Basaksehir som startade med norske Fredrik Gulbrandsen i anfallet. Gulbrandsen tackade för förtroende och tog vara på chansen genom att göra två mål i matchen. Båda målen kom i matchens första 21 minuter. I andra halvlek utökade Demba Ba ledningen till 3-0 i den 59:e minuten. Tre minuter senare reducerade gästerna som låg nästsist i ligan inför matchen, genom Özer Özdemir. De regerande ligamästarna såg ut att gå mot tre poäng men i den 92:a minuten reducerade Hugo Rodallega för Denizlispor. I den 97:e minuten fick gästerna straff som Radoslaw Murawski förvaltade och kvitterade till 3-3. Lagen fick dela poängen i Istanbul och Denizli klättrar en plats för tillfället i tabellen.

Kayserispor – Fatih Karagümrük: 0-0 

En av två måndagsmatcher som avslutade omgång 10 i Süper Lig var den mellan Kayserispor och Fatih Karagümrük. Det blev en poäng vardera efter ett mållöst möte i Kayseri. Hemmalaget behövde seger för att ta sig ur degraderingsplatserna men är nu kvar på 18:e plats medan Karagümrük är sjua i ligan.

Ankaragücü – Trabzonspor: 0-1 

Matchen mellan Ankaragücü och Trabzonspor inledde den 10:e omgången av Süper Lig.  Det blev en andra raka seger för Trabzon under den nye tränaren Abdullah Avci som vann med 1-0 efter mål av Lewis Baker som är på lån från Chelsea. Baker slog till med ett vackert frisparksmål på tilläggstid i första halvlek. Segern gör att fjolårets ligatvåa fortsätter att klättra i tabellen. I den 90:e minuten drog Pereira på sig sitt andra gula kort och blev utvisad.

Rizespor – Galatasaray: 0-4 

Galatasaray tog en komfortabel seger på bortaplan efter att Mbaye Digne gjort ett hattrick. Diagne gjorde de första tre målen för gästerna varav det första på straff innan första halvlek var slut. Fernandro Boldring blev utvisad i andra halvlek för Rizespor och därefter kunde Diagne göra sitt tredje mål innan Taylan Antalyali satte 4-0 och slutresultatet.

Sivasspor – Göztepe: 0-1 

Ett mål räckte för gästerna från Izmir för att vinna borta mot Sivasspor. Halil Akbunar gjorde matchens enda mål i den 80:e minuten. Sivasspor som imponerade ifjol och som spelar Europa League i år, har inte alls börjat bra i Süper Lig och ligger på 16:e plats efter 10 matcher. Göztepe klättrar i tabellen och ligger nu åtta.

Fenerbahce – Besiktas: 3-4 

Omgångens stormatch var Istanbulderbyt mellan Fenerbahce – Besiktas. Gästerna kom från en stark derbyseger mot Basaksehir förra veckan medan Fenerbahce tillhör toppen i Süper Lig och var favoriter inför mötet. Fenerbahce inledde också bäst med att ha spelet men det var Besiktas som gjorde målen och hade ledningen i halvtid. Vincent Aboubakar gjorde två mål i första halvlek och Papiss Cissé reducerade till 2-1. I andra halvlek åkte Besiktas på ett tidigt rött kort när Larin fick sitt andra gula kort i den 50:e minuten. Tre minuter senare gjorde Necip Uysal 3-1 för gästerna. En tung uppförsbacke för Fener som lyckades reducera genom Ozan Tufan i den 68:e minuten. Fabricio N’Sakala gjorde 4-2 i den 87:e minuten och Ozan Tufan gjorde matchens sista mål i den 97:e minuten på straff för Fener. En målrik match som hade i princip allt och som slutade med tre viktiga poäng för Besiktas.

Erzurumspor – Antalyaspor: 2-2 

Kenan Kanak gjorde matchens första mål i den 5:e minuten. Gästerna Antalyaspor vände på fem minuter i andra halvlek efter mål av Veysel Sari och Gökdeniz Bayraktar som gjorde mål i 60:e respektive 65:e minuten. Ricardo Gomes kvitterade till 2-2 med fem minuter kvar.

Tabelläget i Süper Lig efter omgång 10: 

Alanyaspor fortsätter att toppa Süper Lig och har nu tre poäng ner till tvåan Galatasaray och trean Fenerbahce. Alanya har en match mindre spelad än båda och Galatasaray har gått om Fenerbahce på bättre målskillnad. Samtidigt fortsätter Besiktas att klättra i tabellen och är nu ny fyra i ligan med sexton poäng och nio matcher (en mindre än Fener och Gala).

Ett annat Istanbullag, Kasimpasa, klättrar också och är femma i ligan med 15 poäng vilket ger oss en topp fem som består av fyra Istanbullag just nu.

I botten är MKE Ankaragücü alltjämnt jumbo och stadsrivalen Genclerbirligi ligger näst sist. Före dem är Denizlispor och Kayserispor. Trabzonspor börjar lämna bottenplaceringarna under den nye tränaren Abdullah Avci och är just nu på 14:e plats i ligan.