Süper Lig 2020/21: Omgång 8: Resultat & sammanfattning

Süper Lig 2020/21 omgång 8 är här med följande matcher.

Fredag:

Gaziantep FK – Besiktas: 3-1 

Gaziantep besegrade Besiktas på hemmaplan under fredagen när omgång 8 av Süper Lig inleddes. Kevin Mirallas gav hemmalaget ledningen i den 44:e minuten, målet vinkades först av för offside men efter en VAR-granskning blev målet godkänt. Besiktas hade ett skott i stolpen i första halvlek men Antep gick in i halvtidsvila med ledningen. I den 55:e minuten blev Ersin Destanoglu utvisad med ett direkt rött kort och Besiktas-målvaktens utvisning tvingade Sergen Yalcin att byta Rachid Ghezzal för att sätta in målvakten Utku Yuvakuran på planen. Sex minuter efter utvisningen kvitterade dock Cyle Larin för gästerna men det var hemmalaget som fick sista ordet efter mål av Muhammet Demir och Kenan Özer som gjorde matchens sista mål i den 98:e minuten.

Lördag:

Kasimpasa – Antalyaspor: 2-2

Två mål vardera blev det när Antalyaspor gästade Kasimpasa i Istanbul. Båda lagen hade inför den här omgången meddelat att de går skilda vägar med sina tränare och någon önskad effekt blev det inte. Pasa tog ledningen och gjorde 2-0  genom Bengali-Fode Koita och Armin Hodzic i den 65:e minuten men Antalya lyckades kvittera genom Veysel Sari och på tilläggstid genom Sidney Sam.

Alanyaspor – Trabzonspor: 1-1 

Det går fortsatt tufft för Trabzon som i veckan gick skilda vägar med tränaren Eddie Newton. Succélaget från ifjol, Alanyaspor, fortsätter att gå starkt även i år och tog en poäng från mötet.Steven Caulker gjorde lagets mål i den 50:e minuten och nio minuter senare gjorde han självmål. Alanya återtar i och med poängen ledningen från Fenerbahce och är återigen etta i Süper Lig på målskillnad samt en match mindre spelad.

BB Erzurumspor – Göztepe: 1-1 

Cherif Ndiaye gav gästerna ledningen först men hemmalaget kvitterade på straff genom Arvydas Novikovas. I matchens slutminuter blev Armando Sadiku utvisad efter dubbla varningar.

Fenerbahce  – Konyaspor: 0-2 

En stor bortaseger för Konyaspor mot Fenerbahce som var etta i ligan inför omgången. Gästerna med den förre Fener-tränaren Ismail Kartal tog tre viktiga poäng efter mål av Marko Jevtovic och Artem Kravets. Jevtovic stod för ett konstmål och Kravets placerade in 2-0 i andra halvlek. Fener som jagade tre poäng i matchen hade ett mål bortdömt av VAR i första halvlek. Fener är nu tvåa och Konya är 11:a i Süper Lig och kan passeras av de andra lagen bakom innan omgången är slut.

Söndag:

Ankaragücü – Fatih Karagümrük: 2-2

Nykomlingen Karagümrük har imponerat och håller till i toppen av Süper Lig. Under söndagen tappade dock Karagümrük segern på tilläggstid borta mot Ankaragücü och missade chansen att knappa in på Fenerbahce. Jumbon Ankaragücü är kvar på sistaplatsen medan Karagümrük är femma för tillfället.

Yeni Malatyaspor – Denizlispor: 2-0 

Yeni Malatyaspor vann på hemmaplan med två mål och höll nollan mot Denizlispor efter två mål i de inledande 17 minuterna av matchen.

Istanbul Basaksehir – Genclerbirligi: 2-1 

Basaksehirs fina form fortsätter och följde upp den stora segern i Champions League mot Manchester United med en ny seger i ligan. Den rutinerade Mehmet Topal blev stor hjälte med segermålet på tilläggstid för Basaksehir som tog sin fjärde raka seger. De regerande mästarna har gått från att vara sist till fyra i Süper Lig.

Kayserispor – Hatayspor: 0-1 

Nykomlingen Hatayspor gjorde matchens enda mål och tog alla tre poäng mot Kayserispor, trots tappade placeringar så ligger Hatay kvar på den övre halvan av tabellen medan Kayseri är på nedflyttningsplats.

Sivasspor – Galatasaray: 1-2 

Galatasaray besegrade Sivas på bortaplan efter mål av Younes Belhanda och Arda Turan. Målet var Ardas första på 11 år och sedan han gjorde comeback i klubben i somras. Caner Osmanpasa, som blev uttagen i veckans lag i Europa League och gjorde mål mot Qarabag, nätade återigen för Sivas som även ville ha straff i matchen. Gala ligger nu trea i ligan medan Sivas är på en 15:e plats.

Tabelläget i Süper Lig:

Sammanfattning och resultat av förra omgången:

Süper Lig omgång 7: Resultat och sammanfattning