Süper Lig 2020/21: Omgång 9

Süper Lig 2020/21 omgång 9 är här med följande matcher.

Antalyaspor – Alanyaspor: 0-2 

Alanyaspor är fortsatt ligaledare efter att ha vunnit provinsderbyt mot rivalerna Antalyaspor med 2-0 efter mål av Salih Ucan (55:e min) och Berkan Kutlu (84:e min). Hemmalaget fick Hakan Özmert utvisad i den 67:e minuten. Alanya har vunnit sex och spelat oavgjort två matcher den här säsongen i ligan.

Besiktas – Istanbul Basaksehir: 3-2 

Toppmöte och Istanbulderby som Besiktas vann med 3-2 till slut. Hemmalaget hade ledningen rättvist med 2-0 i halvtid och Atiba Hutchinson hade en stor match. Atiba öppnade målskyttet i första halvlek i den 44:e minuten och bara en minut senare spelade han fram Cyle Larin. I andra halvlek blev Mehmet Topal utvisad för Basaksehir och Vincent Aboubakar utökade till 3-0 på straff. Klappat och klart såg det ut att vara innan Fredrik Guldbrandsen reducerade först i den 81:a minuten och sedan på tilläggstid. Närmare än så kom dock inte Basaksehir som hade fyra raka segrar i ligan inför mötet. Besiktas knappar in och är just nu uppe på samma poäng som Basaksehir (13 poäng).

Denizlispor – Gaziantep FK: 0-1

Uddamålsseger för gästerna vars mål gjordes av Kenan Özer i den 25:e minuten. Tufft för Denizlispor som för tillfället ligger näst sist i ligan och kan även vara jumbo innan omgången spelas klart.

Fatih Karagümrük – Sivasspor: 1-1 

Delad poäng mellan nykomlingen Karagümrük som har fått en succéinledning och Sivasspor som ett av två turkiska lag ute i Europa. Sivas tog ledningen genom ett självmål i den första halvleken och såg ut att ta tre poäng framtill den 86:e minuten. Hemmalaget blev tilldelade straff och Erik Sabo slog in sin egen retur på straff.

Galatasaray – Kayserispor: 1-1 

Dyrt poängtapp för Galatasaray som spelade oavgjort hemma mot Kayserispor. Mugdat Celik fick sitt andra gula kort i den 62:a minuten och Mbiaye Diagne gav Gala ledningen på straff i den 63:e minuten. Bara åtta minuter senare lyckades dock gästerna kvittera genom Gustavo Campanharo. Kayseri som var en man mindre i matchens sista 30 minuter, höll undan och tog en viktig poäng. Trots poäng är Kayseri kvar på nedflyttningsplats medan Galatasaray är kvar på tredjeplats men som nu tappar mark mot Fenerbahce och Alanyaspor.

Genclerbirligi – Fenerbahce: 1-5 

Stor seger för Fenerbahce som gjorde hela fem mål på bortaplan mot Genclerbirligi. Målskyttarna skrevs Mert Hakan Yandas som var tillbaka i startelvan, Diego Perotti på straff, Jose Sosa, Diego Perotti och Ozan Tufan. Mert gjorde matchens första mål  från distans innan Gencler kvitterade till 1-1 iden 31:a minuten. Perotti såg dock till på straff att Fener gick in i halvtidsvila med ledningen. Sosa gjorde tidigt 3-1 för gästerna och Perotti gjorde sitt andra mål för kvällen när han satte 4-1. Inbytte Ozan Tufan punkterade matchen efter att ha blivit framspelad av Serdar Aziz.

Göztepe – Ankaragücü: 3-1 

Göztepe gjorde tre mål och tog tre poäng mot jumbon Ankaragücü som är kvar på två poäng. Cherif Ndiaye blev tvåmålsskytt och Halil Akbunar gjorde det andra målet. Toregier Boerve reducerade till 3-1 men tungt för Ankaragücü som missade straff vid underläge 1-0.

Hatayspor – Rizespor: 2-2 

Rizespor tappade segern i den 97:e minuten mot nykomlingen Hatayspor. I och med poäng såg Hatay till att de enbart förlorat en match den här säsongen i ligan.

Konyaspor – Kasimpasa: 2-1 

Gästerna tog ledningen först i matchen men hemmalaget kunde både kvittera och vända matchen. Konya fick sista ordet i matchen mot Kasimpasa från Istanbul efter att Musa Cagiran avgjort i den 89:e minuten.

Trabzonspor – BB Erzurumspor: 1-0 

Första segern för Trabzonspor under den nye tränaren Abdullah Avci och blott den andra ligasegern den här säsongen. Caleb Ekubans mål på straff såg till att Trabzon tog tre mycket välbehövliga poäng.

Tabelläget i Süper Lig:

Alanyaspor leder och är fortsatt obesegrade i ligan med 20 poäng. Tvåan Fenerbahce har också 20 poäng och Galatasaray skuggar med 17 poäng. Alanyaspor har dock en match mindre spelad (8 matcher hittills).

Trots poängtapp så är nykomlingen Fatih Karagümrük fortsatt i topp fem. Laget jagas av två andra Istanbul-lag: Istanbul Basaksehir och Besiktas.

På nedflyttningsplats ligger Kayserispor, Genclerbirligi, Denizlispor och jumbon Ankaragücü.