Süper Lig omgång 7: Resultat och sammanfattning

Süper Lig:s sjunde omgång är här.

Följande matcher spelas i omgång sju:

Fredag:

Fatih Karagümrük – BB Erzurumspor: 5-1 

Nykomlingsmöte där Karagümrük tog en storseger och vann med hela 5-1. Karagümrük håller sig kvar i toppsiktet i ligan och är för tillfället fyra i ligan medan Erzurumspor har halkar efter i tabellen och ligger på fjortonde plats.

Trabzonspor – Kasimpasa: 3-4 

En galen och målglad match som till slut slutade med segern för gästerna. Kasimpasa tog ledningen efter bara åtta minuter men då gjorde Trabzon 3-1. Gästerna hann reducera innan halvtid och jagade kvitteringsmål i andra halvlek. Kasimpasa missade straff i andra halvlek men i den 87:e minuten gjorde Edgar Ie självmål och Pasa hade fått kvitteringen. På stopptid tog gästerna återigen ledningen och hade vänt 1-3 underläge till 4-3 seger. Påföljderna blev att Eddie Newton fick lämna jobbet som huvudtränare för Trabzonspor som ligger under strecket efter sju omgångar.

Lördag:

Genclerbirligi – Gaziantep: 1-1 

Lagen delade på poängen under lördagen och gjorde varsitt mål. Gencler ligger på nedflyttningsplats medan Gaziantep ligger sjua i ligan.

Göztepe – Alanyaspor: Uppskjuten

Med tanke på jordskalvet i Izmir så blev matchen mellan Göztepe och Alanyaspor inställd – matchen kommer att spelas vid ett annat datum.

Galatasaray – Ankaragücü: 1-0 

Ryan Babel gjorde enda målet när Gala tog emot Ankaragücü. Segern innebär att Galatasaray är ny trea i ligan och Ankara-laget är alltjämnt jumbo i ligan med bara en inspelad poäng. Ankaragücü har hittills “bara” spelat fem matcher i ligan och har matcher i hand gentemot flera av lagen i ligan.

Söndag:

Rizespor – Kayserispor: 1-0 

Loic Remy fortsätter att göra mål för Rizespor som under söndagen besegrade Kayserispor med 1-0. Målet var Remys femte mål på de senaste tre matcherna och Rize är för tillfället femma i ligan.

Konyaspor – Istanbul Basaksehir: 1-2 

Istanbul Basaksehir fortsätter att vinna i ligan och tog sin tredje raka seger mot Konyaspor. Nejc Skubic missade straff för hemmalaget i första halvlek och innan halvtid gjorde Marko Jevtovic självmål och därmed tog Basaksehir ledningen. I andra halvlek gjorde Danijel Aleksic 2-0 för gästerna i den 58:e minuten. Artem Kravets reducerade till 1-2 men Konya kom aldrig närmare än så. Basaksehir klättar upp till en sjunde plats i ligan medan Konyaspor är på en 16:e plats.

Besiktas – Yeni Malatyaspor: 1-0 

En viktig seger för Besiktas som tog klivet upp från nedflyttningsplats  i och med segern över Yeni Malatyaspor. Målet signerat av Cyle Larin i den 55:e minuten gav BJK alla tre poäng som är uppe på en åttonde plats i ligan efter segern. Anfallare Larin har fått en bra start på säsongen med tre mål på sex matcher i ligan.

Måndag:

Antalyaspor – Fenerbahce: 1-2 

Det blev en match som hade det mesta. Gästerna tog ledningen genom Ozan Tufan men några minuter senare kvitterade veteranen Lukas Podolski. Antalya fick Adis Jahovic utvisad i en match där Fener dominerade spelet och hade flera ramträffar men där Antalya kom till avslut och kunde även ta ledningen. Fener fick slutordet i matchen när inbytte Diego Perotti ordnade straff och satte den själv. Fener är ny ligaledare med 17 poäng och passerar Alanyaspor som har 16 poäng.

Hatayspor – Sivasspor: 1-1 

Nykomlingen Hatayspor tog emot Sivasspor och det blev en delad poäng samt ett mål vardera. Det blev en intensiv start på matchen med Max Alain Gradel som gav ledningen till gästerna efter sex minuter. Bara två minuter senare kvitterade hemmalaget genom Babijde David.